Прочитај ми чланак

Једини није хтео да се туче и тако спасао Партизан

0

Зек Ледеј је тихи херој Партизана из мадридског хаоса.

Американац је једини остао хладне главе када су сви остали кошаркаши кренути да се туку на паркету мадридске арене.

Ледеј је остао на клупи не желећи да учествује у срамотном инциденту и тако буквално донео Партизану победу.

Када су судије прегледале снимак хаоса, искључиле су из утакмице све играче осим двојице Реаловог Серхија Луља и Партизановог Ледеја.

Да је и он искључен, Партизан не би имао активног играча па би судије морале да доделе победу званично Реалу, иако су црно-бели у том тренутку водили 95:80.

Партизан је тако повео 2-0 у плеј-оф серији која се игра на две победе, а трећи меч је у Београду у уторак.

Како ће изгледати окршај у Арени видећемо након што Евролиге одреди казне за виновнике мадирског инцидента.

Подсетимо, на 1.40 до краја утакмице, при убедљивом вођству црно-белих, Љуљ је врло снажно и неспортски фаулирао Пантера.

Почетно кошкање ова два играча убрзо је прерасло у потпуни обрачун на терену у ком су учествовали готово сви кошаркаши обе екипе.

Судије су неколико минута прегледале снимак и на крају дошле до, чини се, јединог могућег решења – искључиле су све који су у тренуцима сукоба били на терену, прекинуле утакмицу и победу дале Партизану.

Најгоре је у читавом хаосу прошао Данте Егзум којег је Гершон Јабуселе рвачким захватом бацио на паркет и који је мадридску дворану напустио на штакама и, према првим информацијама, покидане тетиве на прсту ноге.

Коначни епилог утакмице се још увек чека. Ко ће уопште наступити у трећој утакмици у Београду одлучиће дисциплински органи Евролиге у наредним данима.