Прочитај ми чланак

Јарић: И у Енглеској има расизма

0

Поводом инцидента у Крушевцу, о ком бруји читава Европа, огласио се и Марко Јарић.

„Да ли је могуће да нас Енглези који су измислили хулиганизам и ропство сада уче људским правима“, прокоментарисао је Марко на свом Твитеру.

Познати српски кошаркаш Марко Јарић прокоментарисао је не свом Твитер профилу догађаје  фудбалској утакмици између младих репрезентација Србије и Енглеске у Крушевцу, у реваншу баража за Првенство Европе.

 

 

 

„Да ли је могуће да нас Енглези, који су измислили хулиганизам и ропство, сада уче људским правима? Треба да нас је срамота“, написао је кошаркаш америчког НБА лигаша Чикаго булса.

„И у Енглеској има расизма, итекако, али да цео стадион пушта мајмунске крике момку који нема ни 20 година? Стварно смо претерали“, критиковао је Јарић навијаче на стадиону „Младост“ у Крушевцу.

Млади енглески тим је победом у Крушевцу од 1:0 изборио учешће на Европском првенству 2013, након што је први меч код куће добио истим резултатом (1:0).

Енглези тврде да су њихови играчи током утакмице вређани на расној основи, а дошло је и до опште туче на терену после утакмице.

Фудбалски савез Србије раније данас негирао је да је било расистичких увреда током сусрета младих националних селекција.

 

(РТС)