Прочитај ми чланак

Јагодина у финишу несрећно поражена

0


Фудбалски спектакл на стадиону у Јагодини завршен је поразом домаћина од казахстанког Ордабасија, после гола Мансура у 85. минуту (0:1)

По великој врућини, од преко 40 степени, у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу Европе Јагодина је изгубила од екипе Ордабаси из Казахстана са 0:1 (0:0). Стрелац победоносног гола је у 85. минуту био Мансур. Казахстанци, којима је циљ био дан не приме гол, остварили су и више од планираног, па мирно иду кући на где ће дочекати српску екипу на реваш меч 12 јула.

Jагодина није разочарала, али није ни приказала игру која је красила током прлећног дела домаћег првенства, а томе је у многоме допринео одлазак тројице кључних играча: Крстића, Марјановића и Шимића.

У првом полувремену није било изгледних прилика за гол, а обе екипе задовољиле су се чувањем сопствене мреже. Јагодинци су имали иницијативу током првог полувремена, али нису успевали озбиљније да угрозе Ордабаси. Обостарно испитивање противника потрајало је до 15. минута када је Аширбеков резантним ударцем са 20 метара изненадио Бонџулића. Њега је лопта погодила у колено, кратко се одбила, али је искусни голман некако ухватио и обуздао.

Са друге стране Јагодинци су имали низ полуприлика, које Мудрински, Стојановић, Гогић и Ђенић нису успевали да претворе у изгледније шансе за гол. Томе је допринео и сигурни голман Казахстанаца Бекбаев, који је у неколико наврата буквало са главе јагодинских нападача скидао или боксовао лопту.

Први шут Јагодинца у оквиру гола Ордабасија забележен је тек у 48. минуту и то преко Стојкова. Затим је у 64. уследио ударац главом Мудринског, али преко гола Ордабасија, па шут Стојановић у 71. који је Бекбајев лако зауставио. Јагодина потом перлази на дефанзивну тактику и изводи нападаче Мудринског и Ђенића из игре.

Напад Ордабасија који није много обећавао у 85. минуту довео је до вођства 1:0, а старелац је био Мансур, до тада најопаснији играч гостију. Прво је са осам метара по средини шутирао Бабатунде, а Бонџулић одбранио. Мансур се набоље снашао у гужви која се створила у петерцу Јагодине, налетео на одбијену лопту и послао је у десни горњи угао немоћног Бонџулића.

ЈАГОДИНА – ОРДАБАСИ 1:0 (0:0)

Градски стадион у Јагодини. Гледалаца 5.000, Стрелци: у 85. минуту Мансур-Ордабаси, Судија: Раду Петреску-Румунија

ЈАГОДИНА: Бонџулић 7,5, Дукић 7, Пројић 6, Томић 7,5, Живановић 7, Гогић 7,5, Стојков 7, Стојковић 6 ( од 82 Миленковић – ), Мудрински 5,5 (од 69 Костић-), Стојановић 6,5, Ђенић 5 (од 72 Никодијевић- )

ОРДАБАСИ: Бекваев 7,5, Мвесигва 7, Трајковић 6, Пакхолинк 6,5 (од 84 Ђилас ), Карпович 6, Аширбеков 6,5 ( од 74 Беисенов- ),

Мансур 8,5, Касианов 7, Тазхимбетов 6 (од 66 Бабатунде-), Адирбеков 6, Ароури

(Новости)