Прочитај ми чланак

Из Звезде одлазе Човић, Кокеза и Тончев

0

uprava-zvezde

Када се 25. октобра, на ванредној скупштини Црвене звезде, буду подносили сви рачуни за досадашњи рад, резултати ће свакако бити поражавајући. Епилог би, како сазнајемо, могао да буде – одлазак Небојше Човића, Славише Кокезе и Ивице Тончева.

Садашња управа, најављивана као „ватрогасац”, не само да није успела да „угаси пожар” већ је разбуктала и нове ватре. У Звезди, практично од њеног постојања, атмосфера није била тако наелектрисана као данас, поремећени су међуљудски односи. У таквом амбијенту, створеном одмах по именовању садашње фудбалске владе у Љутице Богдана, није било услова за добар рад. Одмах су створена два клана, од којих је свако вукао на своју страну, све до пораза на Бановом брду од Чукаричког када је један од потпредседника Славиша Кокеза јавно рекао да овако више не иде.

Армија Звездиних навијача с нестрпљењем чека 25. октобар. Тада ће 150 чланова морати да се одлуче за једну од две супротстављене стране. Једну, окупљену око легенде клуба и актуелног председника Драгана Џајића, и другу – око двојице потпредседника Славише Кокезе и Ивице Тончева.

У садашњој скупштини у већини су они који су маја 2012. гласали за бившег председника Владана Лукића, што практично значи да ће ,,Лукићеви људи” имати битну улогу када се буде гласало. Нови статут, по коме од маја прошле године  функционише клуб, писали су Зоран Ивошевић, Горан Весић и адвокат Радомир Лазаревић. По том статуту Звезда је постала власништво чланова клуба.

Како сазнајемо, Џајић има огромну подршку чланова скупштине и он би од 25. октобра требало да предводи Црвену звезду, док тројица потпредседника одлазе. Човић, који од старта није био у најбољим односима са Џајићем, диже руке од фудбала, тим пре јер је заокупљен обавезама у кошаркашком клубу који има шампионске амбиције. Док се Славиши Кокези и Ивици Тончеву спрема отказ!

Прексиноћ је, како такође сазнајемо, Џајићу понуђено да се пита за све у Црвеној звезди, од спортског сектора до финансија. Пошто није желео одмах да се изјасни, дат му је рок да то учини до наредног састанка управног одбора, наредног понедељка. Тада ће, по свему судећи, све бити много јасније.

Недавна изјава првог потпредседника владе Александра Вучића да наше најбоље клубове до краја године чека неминовна приватизација, била је порука будућим власницима, који ће донети новац, али и клубовима који би новим газдама требало да понуде људе од ауторитета. А у Џајићев ауторитет сви верују.

Важну улогу на гласању 25. октобра имаће и удружење навијача које има чак 20 делегата.

(Политика)