• Почетна
  • СПОРТ
  • Ивковић: Нисмо још ништа урадили; Марковић: Ја нисам битан (Видео, табела)
Прочитај ми чланак

Ивковић: Нисмо још ништа урадили; Марковић: Ја нисам битан (Видео, табела)

0

Dusan-Ivkovic kosarkasi Srbije

(Вечерње новости)

Игра са превише дриблинга и много изгублљених лопти не може да се дешава, али с обзиром на психологију младих играча имам разумевања – рекао је селектор после меча са Босном и херцеговином.

ПЕТРОВИЋ: ЧЕСТИТАМ СРБИЈИ

Тренер Босне и Херцеговине Александа Петровић отишао је са конференције за медије пре почетка, јер се уморио од чекања представника Србије.
Међутим, на молбу организатора вратио се и рекао:
– Честитам Србији на победи и једном од легендарних тренера, мојих омиљених Душану Ивковићу.
Имали смо два различита издања.
Када смо смањили на 10 поена разлике срећа нас није погледала.
Србија има велике шансе на овом првенству.

Тимски дух водио је репрезентацију Србије и до друге победе на Евробаскету 2013. Пала је пред Ивковићевим младим саставом још једна искуснија селекција – екипа Босне и Херцеговине… А селектор не крије понос и задовољство због тога, али инсистира да се остане на земљи јер има још да се игра.

– Ово је наша друга победа, одличан посао је обављен, али изгубили смо велику разлику када смо престали да трчимо и да играмо одбрану и то не би требало да се понавља. Та игра са превише дриблинга и много изгублљених лопти не може да се дешава, али с обзиром на психологију младих играча имам разумевања. Имамо две победе али то не значи да смо нешто направили – рекао је селектор Србије Душан Ивковић.

Следећи противник је рањена Македонија, која ће тражити шансу против емотивно „испражњених“ Орлова.

– Македонију веома респектујем. Озбиљан тим, са искусним играчима. Очекујем чврсту и тешку утакмицу. Они су више тим него било који други. Дишу као тим и добро се познају. На нашој страни мора да буде висок ритам игре и енергија. Наша шанса је у утакмицама високог ритма.

МАРКОВИЋ: НИЈЕ ВАЖАН МОЈ УЧИНАК
Онај који је против Босне и Херцеговине предводио Србију зове се Стефан Марковић. Увек добро расположен плајмејкер Србије, у чији континуитет многи и даље сумњају, објаснио је да је вођа који је сазрео и играч на кога се може ослонити.

– Најважније је да смо победили. Није било лако као што је можда деловало. У почетку смо били под грчем, али кад смо кренули да трчимо и дајемо лаке поене било је много лакше. Мој учинак није битан. У овој репрезентацији некада нисам прелазио три поена и није ми сметало, па зашто бих сада другачије гледао на наступ. Важно је да смо победили – скроман је остао Стефан Марковић иако је са 15 поена оборио лични рекорд и додао да је атмосфера у тиму фантастична, а уз подршку навијача је све много боље.

Група Б    
 1. Летонија                          2     2/0     159:147     4
 2. Србија                              2     2/0     140:123     4
 3. Црна Гора                         2     1/1     153:153     3
 4. Литванија                        2     1/1     131:130     3
 5. Босна и Херцеговина      2     0/2     142:163     2
 6. Македонија                      2     0/2     147:156     2