Прочитај ми чланак

Ивановић: Ђуричић је класа

0

(Новости)

Филип је био сјајан и то на тешком терену, где често мора да се направи потез више, да се издржи дуел, сачува лопта… , каже капитен националног тима Србије

rep-srbija-skotska_620x0
Два лака гола Филипа Ђуричића прекинула су црну серију српске репрезентације у квалификацијама за СП. Пала је Шкотска на “Карађорђу”, на истом месту на којем је уписана једина претходна победа у трци за Бразил (Велс 6:1). То је мало орасположило “орлове”, па су ведрији “одлетели” ка својим клубовима, трудећи се да се помире са чињеницом да неће играти на Мундијалу.

Ми смо нашу шансе изгубили много раније од ове последње рунде утакмица – признао је Филип Ђуричић, јунак победе над Шкотима.

Новинари са Острва су се распитивали ко је тај момак, неухватљив за одбрану “сукњица”, а тек им ништа није било јасно када су чули да он и није шпиц, иако га је Синиша Михајловић поново послао усамљеног у врх напада.

Ипак, ведета Херенвена и ас “орлова” за наредну деценију се добро снашао у тој улози, па га је хвалио после меча и капитен Бранислав Ивановић.

– Филип је показао класу! И то на тешком терену, где често мора да се направи потез више, да се издржи дуел, сачува лопта… Био је феноменалан не само због постигнутих голова. Не само он, већ цела предња линија. Било је јако важно што су притискали одбрану Шкота, која због тога није могла да лако изнесе лопту или да шаље квалитетне дуге пасове који би нама позади правили проблеме – нагласио је Ивановић.

Без обзира на то што је Србија изгубила шансе да се пласира на СП, играчи траже подршку од јавности.

– Показали смо против Шкота да заслужујемо да верујете у нас. Одушевљени смо подршком у Новом Саду, нисмо то очекивали. Иако више не можемо на СП, наша игра се неће мењати, наставићемо најбоље што умемо – поручују Ђуричић и Ивановић.