Прочитај ми чланак

Италијани се питају: Где је нестао Адем Љајић?

0

AS Roma's Ljajic kneels on the field after Sassuolo's Berardi scored during their Italian Serie A soccer match in Rome

Новинари Газете дело спорт констатују да потенцијални репрезентативац Србије не уме да се носи с притиском и гласинама о „лагодном животу“ и констатују да тренер Гарсија мора спроведе својеврсну „терапију“

 Све је почело као бајци. И за Рому, и за Адема Љајића. Вучица је бележила најбољи старт у историји почетком ове сезоне, а 22-годишњи везиста је на сваком мечу показивао због чега се летос дизала фрка око његовог преласка из Фиренце у Рим. Као шлаг на торту дошао је његов погодак у градском дербију с Лацијом, после којег је мрежу затресао још само против Болоње.

Сада све изгледа другачије: Рома је са три узастопна ремија (Торино, Сасуоло, Каљари) изгубила лидерску позицију у Серији А, а многи тврде да је разлог слабијих игара тима Рудија Гарсије управо – Адем Љајић. Тачније, његова немогућност да се избори с притиском после повреде Франческа Тотија и доласка у ситуацију да мора да преузме већу одговорност.

Тако је Газета дело спорт велики простор у данашњем штампаном издању посветила „енигми Љајић“, а новинари престижног спортског дневника констатују да се потенцијални репрезентативац Србије изгубио у великим очекивањима јавности. Такође, наводи се да по престоници Италије, али и на друштвеним мрежама и навијачким фортумима, круже гласине да Адем „лагодно живи“ и да „не показује превелику жељу да тренира“, и то такође утиче на главу младог фудбалера.

 На ову „дијагнозу“, наравно, утичу и догађаји из прошлости јер је Љајић у више наврата показао да је веома емотиван, и да уме да осцилира у форми услед разних догађаја ван терена.

Новинари Газете препоручују и решење – „терапију“, односно разговоре које би с некадашњим играчем Партизана константно морао да води тренер Руди Гарсија како га не би „заувек изгубио“. Наводно је и француски стручњак свестан тога, па ће у наредном периоду велику пажњу посветити управо Љајићу, у намери да добије једног од кључних играча за борбу за врх у финишу јесење полусезоне.

И нема му друге: Франческо Тоти сигурно неће назад на терен до средине децембра, Жервињо се тек опоравио, па је ове сезоне сјајном Миралему Пјанићу неопходна сва Адемова помоћ.

ВЕЛИКА ОЧЕКИВАЊА ОД ПЕТРА ГОЛУБОВИЋА
Некадашњи члан млађих категорија Црвене звезде, потом првотимац ОФК Београда и члан златне омладинске селекције Србије Петар Голубовић од следећег ускоро ће и званично постати члан Роме, а по реакцији јавности, од 19-годишњег десног бека се много очекује. Газета најављује долазак „сјајног, 188 центиметара високог дефанзивца“ кроз разговоре с фудбалерима који су имали прилику да играју с њим – Лазаром Марковићем и голманом Марком Дмитровићем.ж

(Моцарт)