Прочитај ми чланак

ИДЕМОООО: Орлови против Швајцарске воде 1:0! Митровић бацио Србију у транс!

0

Репрезентација Србије игра са Швајцарском у Калињинграду утакмицу другог кола Групе Е на Светском првенству.

16. минут – Милинковић-Савић је опробао ударац са 18 метара, поред гола, али је измамио уздахе наших навијача.

FOTO: REUTERS

15. минут – Костић је направио дар-мар по левом крилу, убацио пред гол, Митровић није био у доброј позицији и није могао одмах да шутира, па су Швајцарци отклонили опасност.

14. минут – Поново је Митровић запретио главом. Ивановић је центрирао, а стрелац до сада јединог гола покушао са 15 метара – недовољно снажно.

10. минут – ШАНСА за ШВАЈЦАРСКУ! Родригез је преварио Ивановића на левој страни и центрирао, Џемаили је био у одличној позицији, али је шутирао поред гола.

5. минут – ГОООЛЛЛ – 1:0 ЗА СРБИЈУ! МИТРОВИЋ! Тадић је заломио Родригеза на десном крилу и центрирао, а Митровић добио скок дуел са Шером и главом послао лопту у мрежу!

FOTO: REUTERS

4. минут – ШАНСА за СРБИЈУ! На центаршут са десне стране Митровић је шутирао главом, али је голман Зомер одлично интервенисао.

2. минут – Прва гужва у казеном простору Швајцарске, после прекида, али Митровић није успео да дође до лопте.

1. минут – Феликс Брих је дао знак да утакмица почне! Швајцарци су извели почетни ударац.

Тренуто Бразил води на табели са четири бода, али и са утакмицом више, Србија има три, Швајцарска један, док је Костарика, после два меча, без бодова.

„Орлове“ победа над Швајцарцима води у осмину финала, а и у случају било ког другог исхода задржаће какве-такве шансе за пролаз даље.

Селектор Србије Младен Крстајић за меч са Швајцарском направио је једну измену у односу на утакмицу са Костариком. Уместо Адема Љајића, прилику је дао Филипу Костићу.

СРБИЈА: Стојковић – Ивановић, Миленковић, Тошић, Коларов – Матић, Миливојевић – Тадић, Милинковић-Савић, Костић – Митровић.

Селектор Швајцарске Владимир Петковић одлучио се за исти састав који је у првом колу освојио бод против Бразила.

ШВАЈЦАРСКА: Зомер – Лихтштајнер, Аканђи, Шер, Родригез – Џака, Бехрами – Шаћири, Џемаили, Цубер – Сеферовић.