Прочитај ми чланак

И у Хрватској се баве Новаком: Миљеник нације постао мета Вучићевог режима

0

Новак Ђоковић се огласио по питању еколошких протеста широм Србије, а његова објава на друштвеним мрежама привукла је пажњу и у комшилуку.

Најбољи тенисер данашњице је овог понедељка започео 350. недељу на врху светске ранг листе, а у центру пажње хрватских медија нашао се због еколошке борбе.

Ђоковић је после објаве фотографија подршке протестима у Србији, издао саопштење у којем наводи да неће одустати од борбе за правду и истину. Грађани широм наше земље су у суботу други пут протестовали у Београду и другим градовима, а Новак је исте вечери рекао шта мисли о очувању природе.

Недуго затим се нашао на удару провладиних таблоида, тачније на мети се нашла мајка његове супруге Јелене, Вера, због приватних послова везаних за изградњу малих хидроелектрана.

„Чист ваздух, вода и храна су кључеви здравља. Без тога свака реч о ‘здрављу’ је сувишна. Природа је наша мајка. Проводимо више времена у природи. Са њом и уз њу нам је живот богатији“, написао је Ноле на друштвеним мрежама, а то је пренео и јутарњи.хр, под насловом „У Србији се догађа нешто незамисливо: Јунак нације преко ноћи постао мета Вучићевог режима „.

Хрватски портал је додао и како су медији блиски Александру Вучићу игнорисали мишљење идола Србије, а затим с великим закашњењем покушали да релативизују његову поруку.

„Чујем коментаре – што се један спортиста ‘меша тамо где му није место’, али ја сам човек пре него сто сам спортиста или било шта друго“, преноси „Јутарњи лист“ и део Новаковог саопштења.

Ђоковић је „утабао стазу“, а њом су кренули бројни спортисти, па су тако поруке подршке протестима против Рио Тинта послали Милица Мандић, светска и олимпијска шампионка Јована Прековић, затим Соња Васић, Немања Недовић…

Подсећамо, широм Србије последње две суботе организовани су масовни протести због Закона о експропријацији и Рио Тинта, а 4. децембра блокиране су све веће саобраћајнице. Наставак протеста најављен је за наредну суботу, 11. децембар.