• Почетна
  • СПОРТ
  • И ХУГО НА ПУТУ ЗА ЛЕГЕНДУ: Колико Португалцу треба голова да уђе у историју? (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

И ХУГО НА ПУТУ ЗА ЛЕГЕНДУ: Колико Португалцу треба голова да уђе у историју? (ВИДЕО)

0

zvezda-spartak-2024-1024x708

Сјајан голгетерски учинак и невероватне партије с краја јесењег и почетка пролећног дела шампионата довеле Португалца у прилику да размишља о уласку у историју европског фудбала.

Црвену звезду данас очекује меч са Новим Пазаром. Уколико остваре победу, фудбалери тима из “Љутице Богдана” ући ће у историју српског фудбала као екипа са највише везаних тријумфа у првенству.

А питање је да ли би тога било да Хуго Вијеира није у шпицу.

Португалац је на последњих осам мечева постигао 12 голова – два против Вождовца и Чукаричког, три гола Раднику из Сурдулици, док је по једном тресао мрежу Јавора, Младости, Партизана, Јагодине и Спартака из Суботице.

Уколико настави овако, имаће прилику да уђе међу 10 највећих низова у историји европског фудбала по броју узастопних мечева на којима је постизао голове.

Тренутно, десето место деле Серж Маснагети из Валенсијена (1962-63) и Петер Дубовски (Слован Братислава, 1991-92) са по 13 везаних мечева.

Прво место на табели заузима Лионел Меси са 21. лигашком утакмицом на којој је успео да постигне гол, што би значило да је Вијеири неопходно да и наредну сезону започне у тиму Црвене звезде и буде стрелац на свим мечевима до трећег кола, како би надмашио Аргентинца.

Ипак, Вијеира је на веома добром путу да обори рекорд Драгана Мрђе из сезоне 2009/10, када је бивши фудбалер Црвене звезде у дресу Војводине постигао 22 гола у сезони. Португалац тренутно има 18, а до краја је остало још 11 мечева…

Извор: Хотспорт