Прочитај ми чланак

ХРВАТСКИ ХУЛИГАНИ СКЛОПИЛИ ПРИМИРЈЕ са Украјинским навијачима

0

Хрватски навијачи нашли су нову "браћу" и то на - истоку Европе. Уочи утакмице квалификација за Светско првенство против Украјине, хулигани из нашег комшилука позвали су све земљаке да не нападају госте.

С друге стране, Украјинци су такође позвали све своје навијаче који буду ишли у Хрватску, да се тамо понашају пристојно и нормално.

Како стоји у објашњењу прогласа које су потписали навијачи Динама из Кијева, Шахтјора, Металиста и осталих клубова из Украјине, у њиховој земљи се велики број добровољаца из Хрватске бори против проруских снага у Доњецкој републици и то мора да се поштује.

– Рат на Балкану 90-их година и догађаји последњих година у Украјини јако су слични. Ми и Хрвати имамо много тога заједничког. Треба поменути и добровољце из Хрватске који се сада боре на истоку Украјине. Апелујемо на све наше навијаче да се у Загребу с поштовањем односе према грађанима и навијачима на стадиону и изван њега. Немојте да стварате сукобе и избегавајте провокативне ситуације. Можемо да обећамо да ћемо током реванш утакмице у Украјини дати све од себе да хрватски фанови као наши гости осете позитивну атмосферу и да све прође без изгреда – поручили су Украјинци.

Вреди подсетити и да су недавно током гостовања репрезентације Србије у Харкову навијачи Украјине запалили нашу заставу. Тако да, заиста, огромне су сличности између њих и Хрвата.