Прочитај ми чланак

ХРВАТИ: Нисмо ми, Срби су изазвали нереде у Сент Етјену

0

Део навијача који су прекинули меч Хрватске и Чешке на Европском првенству у Француској држављани су Србије и БиХ, јавља "Слободна Далмација".

93490892857665dfa116be667284166_w640

Према неслужбеним информацијама које је овај хрватски медији добио у суботу увече из, како наводе, више него поузданих извора, хулигани нису Хрвати.

Такође, Слободна Далмација истиче да су они ухапшени за нереде и прекид на стадиону у ‘Сент Етјену’ и налазе се у Француској, и да је против њих покренут кривични поступак.

Неки од споменутих преступника успели су да набаве дресове хрватске репрезентације и изазвали бенгалски прекид утакмицу, који хрватску репрезентацију може да кошта суспензије са континенталног шампионата или у предстојећим квалификацијама. Портал наводи да су они који нису купили дресове на стадион ушли у цивилу.

„Да се заиста ради о ’увозним’ навијачима могло се наслутити из реакције хрватских навијача, који су се после убацивања бакљи, сукобили са изазивачима нереда“, стоји на сајту „Слободне Далмације“.

Подсетимо, при резултату 2:1 за ’Ватрене’, навијачи су убацили неколико бакљи и топовских удара на терен због чега је судија Мајк Клатенбург накратко прекинуо сусрет.

По повратку на терен Чеси су успели да изједначе са пенала, а Хрватима ће осим испуштена два бода, велики проблем представљати и други дисциплински поступак који је покренула УЕФА.

Слободна Далмација наводи да би требало бити на опрезу јер је свима у Хрватској лакше да кажу да су у питању увозни хулигани јер би се тада поништила оптужба да је навијачка група ’Торцида’ то учинила.