Прочитај ми чланак

Хрвати најављују: Са усташким песмама на Србију!

0

Вечерње Новости

Извршни председник ХНС Дамир Врбановић најавио је да ће се у Максимиру пре почетка утакмице са Србијом пуштати и Томпсонове песме.

ma
– Зашто не! Не видим разлог зашто бисмо прекинули традицију, ако те песме, попут “Лијепа си”, исказују љубав према домовини и ако се с њима сједињује 35.000 навијача.

Иначе, Врбановић тврди да су припреме за велики меч у пуном јеку и да је све под контролом.

– Организација је на највишем нивоу, неће бити пропуста.

Како сада стоје ствари, уочи сусрета са Србијом у Загреб неће да допутује Мишел Платини, већ ће да пошаље делегацију, у којој ће бити и Григориј Суркрис, који је запретио Хрватској да ће бити искључена из даљих такмичења ако се хулиганска дивљања наставе на стадионима. А тензије на релацији ХНС и хрватска влада се настављају, тиме да ће премијер Зоран Милановић одбити да прими делегацију УЕФА ако у њој не буде Платини.

Невероватно, али истинито је и то да се бура у хрватском фудбалу раздувала баш уочи утакмице са Србијом, али не око организације тог високо ризичног меча, већ личних обрачуна у спорту и око њега. За многе је то баш лош тренутак, јер је ових дана кренула права бујица оптужби кључних људи хрватског фудбала и ресорног министарства, прави рат је тек почео, а није искључено да ће ескалирати баш у данима пред утакмицу деценије.

РАКИТИЋ ПОСТАЈЕ ТАТА

Добре вести за Ивана Ракитића, јер ће му вереница родити ћерку.

– Лагао бих када бих рекао да сам имао икаквих других жеља осим да с Ракелиним трудноћом и рођењем све прође у најбољем реду. Срећни смо, јер се термин порођаја ближи, а тада почињу најслађе бриге и обавезе – каже хрватски фудбалер.

Готово је сигурно да ће се све одразити и на сам фудбал, па и на играче, којима је преко главе да се политика увлачи у спорт, јер искуство говори да након тога никад ником није било боље. Министар спорта Жељко Јовановић упорно и даље тврди да је све на скупштини ХНС личило на циркус, а да су једини кривци они који воде хрватски фудбал. Тако ће и за Давора Шукера и друштво бити веома важна победа у Максимиру, како би затворили уста неспособним политичарима који су брзи на оптужбама, а спори у реализацији. Победи ли Хрватска и отвори пут према Бразилу, Шукер ће моћи да ликује.

Истовремено, загребачки Бразилац Самир, фудбалски краљ ноћног живота, могао би да буде хрватски џокер са Србијом. Али више од икога добар меч, па можда и победоносни гол, сања сам Самир:

– Дај Боже да буде тако. Све бих дао да постигнем победоносни гол против Србије – уздише несташни фудбалер, коме је то једна од најважнијих утакмица у каријери.

Буде ли успешан у Загребу, али и у следећим утакмицама које чекају Хрватску, Здравко Мамић ће Самира моћи лакше да прода неком великом клубу, што је бразилском фудбалеру сан свих снова.

– Сањам одлазак из Динама у неки велики клуб”, говори Самир о трансферу живота који га тек чека. Иако није уопште споран талент бразилског фудбалера, његова склоност ноћним проводима свакако је проблем и за њега и за Мамића, који га обожава и штити. “Од фудбалског генијалца до врхунског пијанца” слоган је који се често вуче за Самиром.