Прочитај ми чланак

ХРВАТАСКИ МЕДИЈИ: Браво Срби! (Видео)

0

bravo-srbija_iff

Док се у Краљеву игра тениски меч репрезентација Србије и Хрватске у првом колу Светске групе Дејвис купа, поред резулатата који тренутно иде у прилог српском тиму (2:0 за Србију), у фокусу хрватских медија је и дочек гостујућег тима који „Јутарњи лист“ назива „краљевским“.

„Домаћина би требало само похвалити, будући да се наши тенисери и репортери осећају изврсно, а атмосфера у Краљеву је права спортска“, наводи загребачки дневник, који је раније писао да је у граду на Ибру „све подигнуто на највиши ново, како и доличи оваквом догађају“.

‘Изненадили су нас. Кад је интонирана наша химна, кад смо представљани, није нам упућен ниједан звиждук. Захвалан сам и организаторима и публици на таквој добродошлици,’ закључио је Мате Делић, хрватски тенисер који је у првом мечу изгубио од Новака са резултатом 3:0 у сетовима.

Посебно је акцентован тренутак у којем је без иједног звижудка протекло интонирање хрватске химне.

„Поготово је упечатљив и за сваку похвалу био тренутак у којем се без иједног звиждука интонирала хрватска химна. По завршетку је испраћена топлим аплаузом домаће публике“, преноси лист утиске гостију из Краљева, уз материјале са трибина краљевачке „Хале спортова“.

„Браво Србија! Навијачи у Краљеву тапшали хрватској химни“, преноси и портал „Индеx.хр“ и подсећа да је уочи дуела Новак Ђоковић поручио публици у Краљеву да се нада да ће схватити да је то ривалство „уз поштовање, уважавање и витештво“ и закључује да су навијачи Србије на најбољи могући начин поздравили хрватске спортисте.

„Српски навијачи су приредили одличну атмосферу. Није било тензија, није било вређања, хрватској химни се аплаудирало, баш као и нашем тенисеру. У свему је учествовао и председник Србије Томислав Николић. Краљево је положило испит и нека се тако настави до недеље“, пише „Вечерњи лист“, док у сличном тону извештава и „Т-портал“.

„Хрватска химна “Лијепа наша” у дворани у Краљеву је дочекана на примерен начин. Српски навијачи су устали и без погрдног скандирања и вулгарних добацивања саслушали је од почетка до краја. Након тога су и аплаудирали“.

(vesti-online.com)