• Почетна
  • СПОРТ
  • Хаос у Словенији: Делије претукле навијаче Ријеке? (ФОТО)
Прочитај ми чланак

Хаос у Словенији: Делије претукле навијаче Ријеке? (ФОТО)

0

navijac rijeke

(Курир)
РИЈЕКА – Пријатељски меч између Ријеке и Олимпије у Крањској Гори имао је крваву увертиру. Тридесетак навијача напало је децеторицу припадника „Армаде“, који су стигли у Словенију дабодре свој клуб.

Иако су у први мах словеначки и хрватски медији пренели да се ради о сукобу навијача Олимпије и Ријеке, припадници „Армаде“ су променили причу и тврде да су их напали навијачи Црвене звезде из Словеније.

„Напали су нас телескопским палицама и даскама. Тројица на једнога! Ма какви навијачи Олимпије. Све су то словеначке Делије“, објашњавао је један од навијача Ријеке, а преноси хрватски Нови лист.

До сукоба је дошло у тренуцима када су играчи Ријеке излазили на терен локалног игралишта. Према казивањима очевидаца Ријечани су нападнути са две стране. Група од 20-так навијача напала је са једне стране бакљама деветорицу Ријечана, а са друге стране је стигло још десетак навијача наоружаних палицама.

Сукоб се са терена преселио на паркинг поред игралишта, а дебљи крај су извукли навијачи Ријеке, од којих је неколико завршило раскрвављених глава.

Занимљиво је да се полиција појавила тек после 20 минута, а организатор је чињеницу да није било полиције пре почетка меча образложио речима да „нису имали најаву доласка навијача“.