• Почетна
  • СПОРТ
  • Хајдук – Партизан (15ч, САСТАВИ): Шампион јури пету победу
Прочитај ми чланак

Хајдук – Партизан (15ч, САСТАВИ): Шампион јури пету победу

0

FK Partizanz27(Спортски журнал, фото: В. Марковић)

30 мар, 2013

Хајдук – Партизан (15,00)

Стадион: Хајдука. Гледалаца . Судија: Ненад Ђокић.

ХАЈДУК: Браћ, Цветковић, Пекарић, Лалић, М. Веселиновић, Секулић, Ћулум, Русмир, Тошић, Л. Веселиновић, Адамовић

ПАРТИЗАН: Стојковић, Пауљевић, Пајовић, Иванов, Станковић, Смиљанић, Лука, Илић, Брашанац, Митровић, Којић.

Како је радио Немања Томић – тако планира Предраг Лука! Годинама је повремени репрезентативац разоружавао хајдуке, био њихова ноћна мора, а пошто је скинуо одору Партизановог харамбаше и одјездио ка Турској, можда баш његов наследник по позицији у тиму и броју на дресу настави атипичан фудбалски терор.

Вероватно ће и играчима Хајдука лакнути кад схвате да више немају посла са Томићевим пројектилима (против њих испалио осам прецизних хитаца), али новајлија из Рада најављује да ће данас (15 часова, ТВ Арена спорт 1) баш он довести саиграче до пете пролећне победе.

– Таман да нисам упознат са податком да је мој претходник био тако ефикасан, природно је што се од мене очекује да решавам утакмице. Пошто сам заменио Томића на месту десног крила, логично је да ме људи из клуба и навијачи посматрају као потенцијалног стрелца, можда асистента. А не фали ми самопоуздања. Напротив, спреман сам да преузмем одговорност и решим меч на тешком терену. Биће све како ваља – узвраћа Лука.

Слободан Лалић: Зауставићемо Митровића

Ни старији навијачи Хајдука не памте када су њихови љубимци имали чак петорицу репрезентативаца у различитим селекцијама Србије.

Један од њих, Слободан Лалић, дебитовао је пре неколико дана за младу репрезентацију, заједно са колегама из Партизана (Митровићем, Брашанцем и Јојићем), а данас ће бити на супротној страни. Као брана испред голмана Бојана Браћа.

– Драго ми је што сам стекао искуство у дресу „орлића”, то је за мене велики искорак у каријери. У репрезентацији сам спријатељио са Јојићем, изванредним момком и играчем, одлично познајем квалитете изванредног нападача Митровића, са којим ме очекује директан окршај. Надам се да ћемо Нино Пекарић и ја изаћи као победници из двобоја са Којићем и Митровићем – истиче Слободан Лалић.

Вермезовић мења бекове

Најавио је Владимир Вермезовић да ће у наредна четири кола ротирати играче, имајући у виду тежак распоред (три гостовања и дерби са Војводином у Хумској). Ту праксу тренер Партизана можда започне већ од меча у Кули, постоји могућност да у односу на сусрет претходног кола са ОФК Београдом промени бековски пар.

Уместо Миљковића и Лазевског, шансу би добили Бранко Пауљевић и Војислав Станковић, а ако један од њих не заигра данас, вероватно ће на терен у четвртак, у Ужицу.

Шћеповић ван 18

Осим дуже одсутног Лазара Марковића, стручни штаб Партизана данас не може да рачуна ни на другог репрезентативног нападача, Марка Шћеповића.

Упркос лаганом уласку у тренинге, Шћеповић није успео да се опорави од повреде задобијене у Загребу и пропустиће гостовање Хајдуку. Неће бити ни међу 18 играча који конкуришу за утакмицу.