Прочитај ми чланак

Гробарски кутак 10.07.2012.

0

Божић отишао из Партизана!
После осам година проведених у Партизану и 18 освојених трофеја Петар Божић је дефинитивно напустио клуб из Хумске! Искусни бек је јуче имао разговор с челницима црно-белих, а епилог је био очекиван.

– Божић је оставио дубок траг у црно-белом дресу. Освојио је много трофеја, постао миљеник навијача и захвални смо му за све што је учинио за клуб. Одлучили смо да се окренемо млађим снагама, а Пера жели да игра кошарку још бар две сезоне. Када заврши каријеру широм су му отворена наша врата – рекао је спортски директор Драган Тодорић.

Уговор неће бити продужен ни са центром Рашком Катићем, који иде у иностранство, док је неизвесан статус Душана Кецмана.

– С Кецманом нисмо разговарали, јер је он на одмору – додао је Тодорић.

 

Хезоња: Партизан ми је дражи и од Цибоне

У јавности су се недавно појавиле симпатије српског шампиона према Марију Хезоњи, а данас је млади хрватски играч црно-белима узвратио истом мером и гласно рекао да му је „Партизан најдражи клуб, чак дражи и од Цибоне“.

– Читао сам да ме Дуле Вујошевић жели, али и Барселона, и клубови из Грчке и Турске су заинтересовани за мене. Од свих њих Партизан ми је најдражи, чак ми је дражи и од Цибоне. Такве навијаче какве он има нема нико. Пред њима мораш да дајеш 300 одсто себе. Уз све то познато је како се у том клубу ради са играчима. Био би то добар потез за мене – рекао је млади хрватски репрезентативац по доласку са СП за играче до 17 година где се окитио бронзаном медаљом, а преноси портал 24sata.хр.

Маријо је и даље под уговором са Загребом, али његова младост му дозвољава да искрено исказује своје ставове и не боји их се:

– Вероватно би ми многи замерили када бих се преселио у Београд, али то ме заиста не занима. Ту нас сви отписују, мислећи да знају све, а заправо не знају ништа. Сви смо исти, људи од крви и меса. Не занм ни једног Србина који је дивљак, сви су одлични људи – каже Хезоња, а тек му је 17 година.

Крстић: Радујем се мечевима с Партизаном

Ненад Крстић је на окупљање репрезентације стигао повређен. Капитен није спреман да транира са екипом јер није залечио повреду лигамената скочног зглоба, коју вуче још од полуфинала Фајнал фора Евролиге, али је одлучио да буде са тимом са којим је много тога прегурао последња четири лета.

Кад је реч о његовом ангажману међу Орловима Крстић је неодређен јер не зна шта га чека па с бојазношћу прича о томе:

– У сред меча са Панатинаикосом осетио сам да је нешто у зглобу пукло и појавио се оток. Направљена је лоша дијагноза и ја сам наставио да тренирам и играм руско првенство, што је доста погоршало стање мојих лигамената. Почетком јуна сам ишао у Њујорк код доктора који је радио са Њу Џерсијем и он ми је ставио ону пластичну „чизму“. Скинуо сам је пре 10 дана, радим редовно терапију и потребно је време да се прати стање – објаснио је актуелни центар ЦСКА историјат своје повреде.

Ненаду повреда није једина јунска „мука“. Вођа Орлова има дилему избора једне од многобројних добрих понуда: са једне стране челници ЦСКА желе дугорочно да га задрже у својим редовима, а са друге из НБА се, из дана у дан, појављује све више интересената за њега… Рок за слање одговора је близу:

– Ја имам уговор са ЦСКА и опцију да могу да одем у НБА и истина је да постоје понуде из Америке, али рок за слање одговора њима је 15. јул па имам још времена. Једно је сигурно: ЦСКА не бих мењао ни за један други клуб у Европи. Услови у Москви су доведени до савршенства по сваком питању – и даље је по питању свог ангажмана тајновит Крстић, али опција којој је можда ближи може се открити из реченице – Има истине у томе да ако Кириленко остане у Москви, остајем и ја.

Али када на ред дође тема о пласману Србије на квалификацијама за ЕП 2013. Ненаду се одмах шири осмех и поправља расположење. Препун је вере и оптимизма у добар резултат, али ношен искуством позива на опрез.

– Највећа борба водиће се између нас, Црне Горе и Израела. Добро је што у тиму имамо доста младих играча који ће кроз овај систем такмичења да осете драж сениорске репрезентације. Међутим, морају да буду опразни јер ми који смо и пре четири године добро се сећамо пораза од Финске, који нико није очекивао. Нема слабих противника и нема опуштања.

Уколико остане у Москви, Крстић ће са ЦСКА допутовати на меч против Партизана.

– Биће то потпуно ново искуство, јер никада нисам играо против Партизана. Стварно ме радује играње пред Партизановим навијачима, а и сам долазак у Србију ми много значи. Ипак ја већ осам година играм у иностранству и даље сам носталгичан – завршава Крстић.

ТВИТЕРАШ
КАКО сам каже, Крстић није баш љубитељ интернет социјалних мрежа, али је прилично активан на твитеру…
– Свиђа ми се првенствено зато што путем твитера на једном месту можете да сакупите много информација. Пратим све медије, од ТВ, новина, до сајтова који имају свој налог на овој мрежи – објашњава Ненад, који има велики број пратилаца познатих и незнаних, као и његов пријатељ из репрезентације Кешељ. – Питају ме понешто. Трудим се да свакоме одговорим, када ми време дозвољава.

Вермезовић у уторак промовише тим за Валету

Време комбиновања је остало иза црно-белих, куцнуо је час за завршни филтер пред европску премијеру на Малти. Пробао је Владимир Вермезовић током претходне две недеље у Словенији све играче, комбиновао колико год је могао на шест одиграних утакмица, а у уторак, када у Словеначкој Бистрици на црту изађе московска Локомотива (18.30 – Спортклуб) „варијација на тему“ више не може да буде.

Српски шампион је само седам дана удаљен од старта квалификација за Лигу шампиона на Малти, а пошто до пута на Средоземље провера више неће бити, шеф струке црно-белих би у Словеначкој Бистрици требало да представи 11-орицу, који би уколико све буде текло по плану наредног уторка требало да истрче на терен у Валети.

 

– Увек је лепо када се побеђује. Те добре партије и победе у припремном периоду могу да буду наговештај онога што нас очекује током сезоне, али никако не могу да се узму као право мерило. Било би лепо да добар утисак из Словеније заокружимо квалитетном партијом против московске Локомотиве, несумњиво јачег противника од свих са којима смо се до сада састали – каже везиста црно-белих Стефан Бабовић.

Иако се до утакмица са Видеотоном и Штурмом чинило да је до стартне поставе готово немогуће доћи без дошаптавања од стране стручног штаба, дуели против Мађара и Аустријанаца су у значајној мери отклонили недоумице, којих је било готово у свим линијама тима. Кренимо редом, од гол црте. Први избор за меч са Локомотивом, самим тим и за старт сезоне на Малти је Владимир Стојковић и то се питање практично није ни постављало и поред чињенице да је Никола Петровић показао завидан потенцијал, што се посебно односи на 45-минутну епизоду из меча са Штурмом, када је у пар наврата одржао Партизан у животу.

Дефанзива од старта није била претерано „магловита“, али услед низа комбинација на десном боку, коначан изглед одбрамбене четворке и даље нешто што не може да се формулише као „зацементирано“. Вермезовић је пробао и Пауљевића и Миљковића у више наврата, док је Аксентијевић због тога померен напред. После свега није искључено, чак је и најближе реалности у овом тренутку, да ће о десној страни одбране бригу да води Никола Аксентијевић.

Штоперски тандем чиниће Остојић и Иванов, а сенку на сигурност избора Владимира Вермезовића за сада је ставио само Војислав Станковић, који је недавно за залагање и партије заслужио похвале спортског директора Љубише Тумбаковића. На левом боку нема дилеме, Волков је у предности у односу на Лазевског.

Далеко највећа гужва је у везном реду. С обзиром на опредељење новог шефа струке Партизана да игра са два задња везна и тројицом фудбалера испред њих, биће простора за играче који су по вокацији дефанзивни играчи маневра, а има их и више него довољно тренутно на списку српског шампиона. Стефан Бабовић је обезбедио место испред одбране, док дилему за друго место доносе Саша Марковић и Горан Ловре. Утисак је, да су одличне партије у Словенији у први план избациле Марковића о чему сведоче и речи Вермезовића после меча са Штурмом.

– Саша Марковић је целе припреме одрадио сјајно и игра одлично. Убеђен сам да ове похвале неће лоше утицати на њега,јер је веома стабилан момак – подвукао је Вермезовић.

Тројку испред двојице „коректора“ требало би да чине Саша Илић у централном делу, док ће о ударима са бока готово извесно бригу да воде Немања Томић са леве, односно Лазар Марковић са десне стране. Стефан Шћеповић у овом тренутку нема конкуренцију у најистуренијем делу тима, што би ускоро могло да се промени уколико Мохамед Забија, који тренутно заостаје за екипом, настави са доказивањем као што је то учинио у суботу против Штурма.

Против Локомотиве на терен би требало да истрче: Стојковић – Аксентијевић, Остојић, Иванов, Волков – Бабовић, С.Марковић – Л.Марковић, С.Илић, Томић – С.Шћеповић.

ЛОВРЕ СПРЕМАН
ПОВРЕДА колена коју је Горан Ловре зарадио на мечу са Видеотоном дефинитивно је била лакше природе, па ће се искусни везиста наћи у комбинацији за данашњу утакмицу са московском Локомотивом.
– Имао сам среће јер ми је нога у том тренутку била у ваздуху. Сада је све у реду – рекао је Ловре који је данашњи преподневни тренинг одрадио максималним интензитетом.

БИЛИЋ:ПАРТИЗАН ВЕОМА ЈАК ТЕСТ
Противнику црно-белих, московској Локомотиви је дуел са Партизаном трећи тест у Словенији. И интересантно трећи меч против шампиона државе. После словеначког (Марибор) и пољског (Сласк) на ред је дошао и српски шампион.
– Биће то веома јак тест за моју екипу. Заказали смо одличне провере, против јаких екипа, које ће нам на најбољи начин показати где смо десет дана пре почетка првенства Русије – кратко је меч у Словеначкој Бистрици најавио тренер Московљана Славен Билић.

 

Погледајте како изгледа нови дрес Партизана

Фудбалери Партизана ће у уторак, у последњој припремној утакмици у Словенији, обући нову гарнитуру „Адидасових“ дресова.

Црно-бели су још раније најавили да ће у дуелу са Локомотивом из Москве промовисати опрему за сезону 2012/13.

„Адидас” је креирао нови дрес за клуб из Хумске, чиме је настављена успешна сарадња трофејног клуба и познатог светског бренда.

Нови дресови ћебити у продаји од среде, 11. јула, у “Адидас” бренд радњама.

(Новости)