• Почетна
  • СПОРТ
  • Гробари желе статуу Илића испред стадиона, капитен – била би ми част, али… (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

Гробари желе статуу Илића испред стадиона, капитен – била би ми част, али… (ВИДЕО)

0

Tan2012

(Телеграф)
Саша Илић је синоним за Партизан. Стога и не чуди спонтана идеја навијача црно – белих да ускоро угледају статуу легендарног капитена испред стадиона у Хумској.

Гробари на друштвеним мрежама и форумима изражавају жељу за подизањем статуе Саше Илића испред стадиона са Хумској, па чак и да ће сами финансирати пројекат без “мешања” клупских структура.

Гол у Крагујевцу очигледно је довео до експлозије задовољство “доктором у копачкама”, како навијачи српског шампиона воле да “тепају”свом капитену.

Све је више коментара на навијачким формумима да би се чак и сами навијачи мобилисали у набављању средстава за овакву част, уколико клуб не буде могао или желео да финансира.

– Видите… ја иначе не волим толико ни да причам о тим стварима када ме похваљују. И није да ја сад изводим нешто. Било је ситуација у којима ме хвале, а ја тада просто не знам да се понашам. Просто, непријатно ми је – рекао је за Телеграф увек скромни Саша Илић.

– Ја волим овај клуб и навијаче и изузетно ми је драго како ми враћају. Била би велика част, али не треба да заборавимо да је било пуно играча у Партизану који су били успешни као ја, неки мање, неки више.

Са укупно 115 голова у националнимшампионатима у којима је играо, Сале је престигао легенду Звезде Драгана Џајића, те клупску легенду Момчила Вукотића и примакао се Стјепану Бобеку који је први са 118 погодака. У последњих неколико кола је својим погоцима једина светла тачка у неквалитетној игри црно-белих.

Бивши тренер Владимир Вермезовић неколико пута је истицао да без 36-годишњег капитена екипа није иста, и да прави разлику само када је на клупи поред саиграча, а камоли на терену.