Прочитај ми чланак

„Грчка има Јаниса, али Србија има најбољи тим – већа су претња САД“

0

Угледни новинари ЕСПН Брајан Виндхорст, Ројс Јанг и Тим Мекмен дебатовали су о томе ко је већа претња САД у Кини – Србија или Грчка?

У једној од најпопуларнијих емисија „The Jump“ они су се сагласили да је Србија већа претња, а Јанг сматра да селекција коју предводи Александар Ђорђевић има и бољи тим од САД.

foto: kss

„Ово је нова територија за екипу САД. Најбоља два кошаркаша на Мундобаскету нису из њиховог тима – то су Јанис Адетокумбо у Грчкој и Никола Јокић у Србији. Они су завршили као први и четврти у трци за МВП у НБА. Питање је – ко је већа претња за САД?“, упитао је Виндхорст.

Тим Мекмен каже да Србија има више талента, а да је код Грчке то само „Греек фреак“.

„Мислим да је то Србија. Очигледно је да је Јокић звезда, али имају много више легитимних НБА талената. Код Грчке то је само Јанис“, рекао је Мекмен, а одмах се и Винхорст надовезао:

„Богдан Богдановић је постигао 28 поена против Грчке, имају Бобана Марјановића… И имају доста самопоуздања“.

Ројс Јанг се подсетио 2010. године када је млади Кевин Дурент предводио Сједињене Америчке Државе до злата на Светском првенству. Први пут од те године, Американци неће имати најбољег играча на турниру.

„То није случај на овом турниру, а иако Грчка има најбољег играча на турниру, Србија вероватно има свеукупно најбољи тим у Кини“, сматра Јанг.

Са његовим коментаром није баш сагласан Виндхорст, али каже да је у утакмицама које трају 40 минута све могуће.

„Не знам да ли има најбољи тим. Али имају најбољу хемију. Грци имају Ника Калатиса, он зна да игра. И кажем, ради се о једном мечу који траје 40 минута. Нешто као на НЦАА турниру. Ако налетите на екипу која је расположена, можете да имате проблема. САД ће морати да игра добро“, сматра новинар ЕСПН.

Светско првенство почиње у суботу, а пре тога ће репрезентације одиграти још један припремни меч. САД се у понедаљак састаје са Канадом (11.30), док Србија у уторак игра са Француском (13.30).

Мундобаскет траје до 15. септембра, а титулу бране Американци, који ће играти у групи са Чешком, Јапаном и Турском. Србија ће се борити против Италије, Анголе и Филипина, док је Грчка у групи са Новим Зеландом, Црном Гором и Бразилом.