Прочитај ми чланак

Голман Челсија у Војводини

0

Matej Delac

(Б92)

Матеј Делач (1992. годиште) голман енглеског Челзија, ново је појачање Војводине. Он у новосадски клуб долази као позајмљени играч, на годину дана.

Војводина неће имати финансијских обавеза, јер његову плату и даље покрива Челзи.

Делач има хрватски пасош, а рођен је у Босни, у Горњем Вакуфу. Он ће у понедељак обавити прегледе у Новом Саду, а званично представљање очекује се за неколико дана.

Трансфер је започео и завршио Матеја Кежман, са својим сарадницима. Кежман, који је од недавно у Управи Војводине, контактирао је Романа Абрамовича, тражећи младог голмана.

Кежман је власнику Челсија и руководиоцима из његовог менаџмента објаснио да се прави пројекат ’’Нова Војводина’’, да је ФК Војводина трећи клуб по успешности у Србији и да следеће године славе 100 година постојања.

У договору са председником Балшом Ботуровићем, маркетинг Војводине ће послати понуду Челсију да ове сезоне буде одигран пријатељски меч у Новом Саду.

“Дуго пратимо овог талентованог голмана. Доводимо га да појача конкуренцију међу стативама. Пројекат ’’Нова Војводина’’ је започет и верујемо да ћемо направити сјајан тим, којег ће предводити млад и амбициозан тренер. Биће још пуно новина у Војводини и надамо се да ће наш стадион већ у реваншу против Малтежана бити испуњен до последњег места”, истакао је Кежман.