Прочитај ми чланак

Где је нестала Јелена Ђоковић: Новак путује сам, она и даље без објава…

0

Јелена Ђоковић, супруга Новака Ђоковића, у последњих месец је упадљиво неприметна у јавности и на друштвеним мрежама, управо у периоду одигравала Нолетова драма у Мелбурну: саслушање на аеродрому, затварање у "хотелу страве", суђење и поништавање визе...

Јелена Ђоковић се, иначе, редовно оглашава мотивационим статусима о животу, књигама, природи… као и о фондацији „Новак Ђоковић“ коју она води.

У данима аустралијске драме је, међутим, заузела много уздржанији став и огласила се само једном, на Божић. Тада је свима пожелела срећан празник, објавила заједничку фотографију са Новаком и написала:

„Срећан Божић свима који га данас славе! Мир Божији! Желим да сви буду здрави, срећни, сигурни и заједно са породицама. Волела бих да је моја породица данас на окупу, али утеха ми је да смо барем здрави. И ми ћемо расти из овог искуства.

Хвала вам драги људи широм света што користите свој глас да пошаљете љубав и подршку мом супругу. Дубоко удахнем да се смирим и нађем захвалност (и разумевање) за све што се сада дешава. Једини закон који сви треба да поштујемо без обзира где се налазимо је Љубав и поштовање других људи. Љубав и праштање никада нису грешка, већ моћна сила.“

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Од тог дана Јелена се не оглашава.

Поређења ради, Јелена је у децембру месецу сваки дан имала по неколико инстаграм сторија, а иста ситуација била је у новембру. Најчешће је качила слике хуманитарне организације коју води, али и разне препоруке за малишане.

Да ли је Јелена само заситила друштвених мрежа у празничним данима? Да ли је можда одлучила да се уздржи од изјава у време када су се око Новака плеле многе контроверзе, или је нешто треће у питању? Засад није познато.

Током јануара је породица Ђоковић прошла кроз један од најтежих периода. Док су многи подржавали Новака у борби да заигра на Аустралијан опену и окупљали се испред „хотела страве“ да га бодре тробојкама и српским песмама, многи широм света су га осуђивали. Критикован је и због понашања после позитивног теста на корона вирус у другој половини децембра.

За то време је у Београду Новакова породица – отац Срђан, мајка Дијана и брат Ђорђе – организовала конференције за новинаре и скупове у знак подршке. Приметно је било да се Јелена Ђоковић ни у вези с тим није оглашавала, нити даљински укључивала у конференције за новинаре, док је скуповима присуствовала и девојка Ђорђа Ђоковића, Сашка Веселинов.

Путовања Новака Ђоковића

Након што су власти у Аустралији поништиле визу Новаку Ђоковићу, депортован је у Србију преко Дубаија.

Новака је на аеродрому у Београду сачекао само брат Ђорђе, те су се упутили ка насељу у којем Новак и Јелена имају стан. Новак је неколико дана био у Србији, али се само једном појавио у јавности, у цркви на Калемегдану.

Новак је у Тивту одсео је у једном од најскупљих хотела у Порто Монтенегру, али је користио сваки слободан тренутак да обиђе Црну Гору. Био је на Жабљаку, посетио манастир Острог, као и скијалиште Савин кук.

Вратио се у Србију после неколико дана у Црној Гори, а од Јелене Ђоковић све до данас нема ни гласа.

Новак је по повратку у Београд снимљен на рођенданској забави Олге Даниловић у једном ресторану. На Инстаграму је објављен снимак славља, а међу гостима је и Ноле, у друштву свог кума Невена Марковића.