Прочитај ми чланак

„Гардијан“: Новак је Мрачни господар Волдемор, нико не сме да га спомене

0

Аустралијски "Гардијан" направио је репортажу о старту Аустралијан опена без Новака Ђоковића, који је окарактерисан као озлоглашени Волдемор.

Ту паралелу направила је јер се Волдемор у књизи не именује из страха, јер и многи тенисери не смеју да се огласе када је он у питању.

Штавише, чак и Тенис Аустралија не сме да га спомене.

„Он није овде, а био је свуда. Урезан у тротоар, задржавао се у ваздуху, сваки крхки фрагмент атмосфере носи комешање огорчености и олакшања. Мелбурн Парк је дом охолости Новака Ђоковића, место на коме је освојио свој први гренд слем и где је уживао у највећим успесима каријере до сада. Његова психа – та његова контроверзна душа – жигосана је међу седиштима Род Лејвер арене, где је освојио девет трофеја у синглу, али неће јурити за десетим ове године. Сада се чини да је добио улогу Волдемора, Мрачног господара који не сме да буде именован – барем од скоро сваког играча који није Србин“, пише Ема Кемп.

Она је навела да су српски играчи попут Лајовића, Ђереа и Кецмановића стали уз Новака, али да многи то неће учинити.

Ема Кемп наводи да је Наоми Осака на питање о Новаку одговорила питањем „хоће ли моје мишљење нечему помоћи“.

Још једном се огласио и Рафаел Надал.

„Има више страна одговорних у овој страшној ситуацији са којом смо се суочили у последње две недеље, али он је један од оних који су одговорни. Не желим више да причам о томе“, рекао је Надал.

Ђере је открио приче из свлачионице, Кецмановић је био огорчен, Лајовић је развио заставу са ликом Новака.