• Почетна
  • СПОРТ
  • Гагић: Кад Гробари загрме, једва се чујемо на паркету
Прочитај ми чланак

Гагић: Кад Гробари загрме, једва се чујемо на паркету

0

djordje-gagic-kkpartizan_f

(Спортски журнал)
Центар Партизана Ђорђе Гагић рекао је да црно-бели у сваки меч улазе као фаворити због навијача, који клубу из Хумске пружају фантастичну подршку.

– Ми се увек осећамо као фаворити, јер на наше утакмице долази велики број навијача да нас бодри. Све време су уз нас, знали су да нас испрате песмом и кад је најтеже. То нам даје снагу да наставимо даље и да се не предајемо – рекао је Гагић .

Он је додао да не зна речима да опише како он и саиграчи доживљавају подршку са трибина и да се то мора осетити.

– Не знам како да опишем тај осећај. Кад изађеш на терен и најежиш се 10 пута, онда ти је све јасно. Пионир ‘загрми’, а ми на паркету морамо буквално да вриштимо једни на друге да би се чули. То је права ствар – казао је 23. годишњи кошаркаш.

Партизан ће на фајнал-фору Јадранске лиге, од 25. до 27. априла у Лакташима, играти против првопласиране Игокее, док се у другом полуфиналу састају Црвена звезда и Раднички из Крагујевца.

– Не зна се стварно ко је тежи противник, они или Црвена звезда. Игокеа је на свом терену јако опасна, то смо осетили у лигашком делу сезоне када смо гостовали у Лакташима. Реч је о искусној екипи и мораћемо максимално ангажовано и сконцентрисано да уђемо у тај меч – поручио је Гагић.

На питање против ког центра у лиги му је било најтеже да игра, Гагић је издвојио Корслија Едвардса из Игокее и Рашка Катића из Црвене звезде.

– Едвардс је необичан, снажан и јако је тешко играти против њега. Катић је у животној форми, уклопио се у Звездин стил игре. Док сам био у Хемофарму нисам имао толико прилике да играм против њега, али свако у каријери достигне ниво када пружа добре партије – закључио је центар Партизана.

Гагић је у лигашком делу Јадранске лиге просечно бележио 7.2 поена и 3.6 скока, док је на 10 утакмица Евролиге имао учинак од 5.7 и 3.3 скока.