• Почетна
  • СПОРТ
  • Фудбал: Шта ће разбити Звездину несаницу на Исланду?
Прочитај ми чланак

Фудбал: Шта ће разбити Звездину несаницу на Исланду?

0

zvezda-aero
(Вечерње новости)

Главом и срцем сам играч Звезде и размишљам само о сусрету са Исланђанима, рекао је Лука Миливојевић који је са екипом на Исладну где је у плану за реванш.

Звезда је дочекала зиму у Европи и то усред јула Црвено-бели у четвртак (20.30, РТС 1) у далекој Вестманеји играју реванш другог кола квалификација за Лигу Европе, а бориће се не само против аутсајдера из исландског ИБВ, већ и хладног времена, надморске висине, умора од 30-часовног пута, несанице због белих ноћи…

Београдских 2:0 су солидна зимница, али играчи српског вицешампиона ће морати да засучу дуге рукаве како би оверили пласман у трећу рунду и обезбедили дуел са Черноморецом или Дачијом.

У несвакидашњим околностима и условима које УЕФА мирне душе одобрава, свака победа екипе Славише Стојановића била би задовољавајућа. Његови пулени су јуче трљали очи, зевали и протезали ноге у паузама између станица вулкански активног подручја. Али, са места 3.500 километара удаљеног од домова, поручили су да им ништа неће осујетити намеру да тријумфују.

– Дочекало нас је изузетно хладно време. Било је веома напорно, али успели смо мало да се одморимо од пута. Упркос свему што смо прошли током вишечасовног летења, преседања и промена хотела, очекујем да се то на терену не примети. Професионалци смо и учинићемо све да остваримо још једну победу над екипом ИБВ – истакао је Лука Миливојевић.

СТОЛИЦЕ НА ЈУГУ

У Љутице Богдана чврсто верују у пролаз у наредну рунду.
О томе сведочи и слика радника који су у среду у послеподневним часовима почели да постављају црвене и беле столице на јужној трибини.
С обзиром на то да је против исландског ИБВ на „Маракани“ било више од 30.000 навијача, нема сумње да би стадион био испуњен готово до последњег места у дуелу са Черноморецом или Дачијом.

Млади везиста демантовао је приче да се растао од екипе у Берлину и, уместо на Исланд, кренуо у Брисел, на завршне преговоре са Андерлехтом.

Не знам коме је то пало на памет. Главом и срцем сам играч Црвене звезде и размишљам само о сусрету са Исланђанима. Максимално сам сконцентрисан на обавезе и утакмицу против ИБВ – нагласио је Миливојевић, који је пропустио дуел на „Маракани“, али је на располагању тренеру Стојановићу за реванш.

Из часа у час се пратило пропутовање црвено-белих, као да су одлазе у „Сурвајвер“ или неки други ријалити шоу. У ноћи између уторка и среде, експедиција која броји тридесетак чланова летела је три и по сата од Берлина до Кефлавика, јединог исландског града у коме се обављају међународни летови.

Чим се авион спустио на тло крајњег севера Европе, играчи су брже-бољи извадили зимске јакне и укрцали се у аутобус до Рејкјавика. Четири сата иза поноћи, коначно су стигли у исландску престоницу, где су преспавали у локалном хотелу. Заправо, већина је имала проблем са несаницом због белих ноћи, али добро расположење није напуштало првотимце.

После 17 часова, екипа је стигла на коначно одредиште, острво Вестманеју, где се налази и вулкан Елдфел. Тренинг је био на програму у термину одигравања утакмице, а црвено-бели вечерас на омаленом стадиону „Хастеинсволур“, што пре желе да стекну високу предност и скину с дневног реда неугодно гостовање.

АРАУХО ЗА ТРЕЋЕ КОЛО

Уколико оправда улогу фаворита против ИБВ, Звезда ће у трећем колу бити јача за Мигела Арауха. Млади Перуанац је у среду био на лекарским прегледима, а по повратку екипе са Исланда, требало би да потпише трогодишњи уговор. Тако ће још један голобради дефанзивац, конкурисати на позицији штопера, поред Крнете, Лазића и Маринковића.

СУДИ РУМУН КОВАЧ

СТАДИОН: „Хастеинсволур“. Капацитет: 2.834. Судија: Иштван Ковач (Румунија).

ЗВЕЗДА: Бајковић – Вешовић, Крнета, Лазић, Младеновић – Ковачевић, Милијаш – Касалица, Нинковић, Печник – Дауда.

ИБВ: Џејмс – Олафсон, Гудјонсон, Сигурбјорнсон, Гарнер – Хреидарсон, Торстеинсон, Мавеје, Џефс, Торвардарсон – Гудмундсон.