Прочитај ми чланак

ФУДБАЛ: Србија нерешено са Русијом (Ток меча)

0

sd

Фудбалске репрезентације Србије и Русије играле су 1:1 (1:1) у пријатељском мечу у Дубаију.

Самедов је донео предност Русима у 30. минуту, изједначио је Филип Ђорђевић већ у следећем.

У вероватно последњем мечу Синише Михајловића на клупи Србије наш тим потпуно равноправно се носио са екипом која иде на Светско првенство. .

Јубиларни 50. меч за Србију одиграо је голман Владимир Стојковић,који није имао много проблема са Русима, а код јединог гола оставила га је на цедилу одбрана.

За четири дана „Орлове“ очекује дуел против селекције „Новинара“ у Ужицу, чиме ће закључити 2013. годину.

Ток меча:

Србија: Стојковић, Бишевац, Ивановић, Коларов, Рукавина, Петровић, Матић, Баста, Тошић, Тадић, Ђорђевић. У другом полувремену ушли: Фејса, Ђуричић, С.Шћеповић, Миливојевић, А.Живковић.

Русија: Акинфејев, Козлов, Игнашевич, Гранат, Комбаров, Широков, Глушаков, Фејзулин, Самедов, Јонов, Кокорин.

На стадиону Ал Забел огромну подршку има руски тим, наших навијача у Дубаију има много мање.

Руси су већ у другом минуту ушли по левој страни у наш шеснаестерац, али нису створили шансу.

У деветом минуту неколико покушаја Србије, од којих је најопаснији био ударац Коларова за 14 метара, одбранио је Акинфејев. Све је почело тако што се Ђорђевић ослободио Граната и ушао у срце шеснаестерца.

У 13. минуту уплашили смо се за здравље руског капитена Романа Широкова, који је пао као покошен, али се испоставило да је само хтео да изнуди прекршај. Домаћи судија Рашид Ал Заруни није се дао преварити.

Руси су први пут запретили из слободњака у 20. минуту, али је Широков био непрецизан, после чега су двапут напали центаршутевима, недовољно опасно за гол слављеника Стојковића.

У 30. минуту прва права акција Руса, Широков је одиграо дупли пâс са Кокорином и остао отворен на шуту са 16м, Стојковић је одбранио, али је успавану одбрану Србије казнио Самедов – 1:0. Трећи репрезентативни гол фудбалера Локомотиве.

Минут касније Србија стиже до изједначења – Тадић је центрирао са леве стране, Баста вратио лопту са задње стативе, а широм Европе тражени Филип Ђорђевић рутински главом постиже трећи гол за Србију.

Отворио се меч, Кокорин је упутио одличан шут тик поред гола, а у следећем нападу Матић показао зашто је најскупљи играч на терену бриљантном интервенцијом.

Тадић је још једном лепо одмерио тренутак дапошаље лопту Ђорђевићу, избегнута је офсајд замка, али је нападач Србије споро примиио лопту и само изнудио корнер.

Још једном Руси прете из слободњака, Стојковић хвата лопту Широкова. Ивановић је добио картон правећи фаул. И у следећем нападу испао је капитен Србије, Јонов је утрчао у 16м, али је био неспретан. Трећа везана Банетова грешка, поклоњена лопта Русима, али се брзо исправио. Одмах затим покушава Глушаков.

У другом полувремену наш тим делује одлучније и више времена проводи око шеснаестерца противника.

Када су се повукли, искористили су прилику за контру, а Тадић је могао да извуче и више од корнера.

Током већег дела другог полувремена наш тим је контролисао игру, али није виђено много прилика до 80. минута, када је на терену већ било много резервиста са обе стране..

Тада је поново почела серија добрих потеза – најпреје Рукавина идеално послужио Ђуричића, који је уместобрзог шута дриблао, стоврио себи доста простора, али онда пробао лобом.

На другој страни је Смолов побегао одбрани и обишао непотребно истрчалог Стојковића, али је био у тешкој позицији, па није ни шутнуо на гол.

У 87. минуту Кокорин стиже на центаршут пре Бишевца, али шутира баш непрецизно.

(Б92)