Прочитај ми чланак

Фудбал: Белгијанци прете Србима (Анализа)

0

Kristijan-Benteke-foto-BETA(Политика, фото Бета)
Чему Србија може да се нада у Бриселу, реваншу за пораз у Београду или новом поразу…

Фламанци и Валонци су уједињени око фудбала.

И једни и други желе да се њихова репрезентација, која је тренутно лидер у нашој групи, без обзира на политичка препуцавања која трају прилично дуго, нађе идуће године на Мундијалу у Бразилу.

Судећи по досадашњим резултатима, Белгија је већ једном ногом дубоко загазила ка јужноамеричком континенту.

Михајовић предавао „4–2–3–1”
У Спортском центру у Старој Пазови, у организацији Школе за тренере УЕФА/ФСС, око 200 тренера присуствовало је предавању а потом и демонстрацији Синише Михајловића. Селектор Србије је у анализи представио игру нашег државног тима у систему 4–2–3–1. Предавању су присуствовали кандидати семинара за стицање Про лиценце, али и тренери који пролазе процес обнове Про, А и Б лиценце.

Селектор Марк Вилмотс, некадашњи саиграч Љубомира Радановића у Стандарду из Лијежа а потом и опасни стрелац Шалкеа и Бордоа, саставио је тим који се сврстава у ред најјачих европских репрезентација. Ако се има у виду то да већина фудбалера Белгије игра у најбољим европским клубовима, онда је јасно да Србију идућег петка у Бриселу очекује веома тежак задатак.

Голман Тибо Куртоа, који тренутно брани боје Атлетика из Мадрида, вероватно ће се вратити у Челзи ако екипу преузме Жозе Морињо. Други чувар мреже је Силвио Прото, незаменљив на голу Андерлехта.

Одбрана је такође бољи део тима. Томас Вермален је члан Арсенала, Вертоген игра за Тотенхем а Компани је саиграч Коларову и Настасићу у Манчестер ситију. Ако се њима придода и Ван Бујтен, члан новог првака Европе екипе Бајерна, онда је јасно да и најбољим нападима неће бити лако да дају гол Белгији.

На средини терена врсни мајстори игре: Фелаини који носи игру Евертона, опасни Азар креатор најфинијих акција Челзија, Миралеш без кога је игра Евертона незамислива. А тек нападачи: Бентеке, опасни стрелац Астон Виле, Лукаку који је играо за Вест Бромвич а члан је Челзија, Муса Дембеле из Тотенхема…

Белгијска јавност је убеђена у нови тријумф у квалификацијама. Србија је за њих већ прежаљена, можда је то добра шанса за Михајловића и његове играче да покажу да је тежак пораз у Београду од 3:0 био само сплет несрећних околности.