Прочитај ми чланак

ФСС револтиран: Шукер провоцира

0

FSS

Одбор за хитна питања Фудбалског савеза Србије разочаран је најавом председника ХНС Давора Шукера да ће Хрватска играти пријатељски меч са Косовом.

„ФС Србије је револтиран оваквом најавом председника Шукера и сматра је још једном у низу провокација упућене ка нашој земљи, фудбалу и националној организацији. Ми ћемо наставити, заједно са надлежним државним органима, борбу за поштовање српских националних интереса, а у оквиру легалних разговора у седишту ФИФА“.

„Изненађени смо да је само два дана после инцидента који је узбудио фудбалски свет председник ХНС дао изјаву која подиже страсти у региону. Иако је држава Хрватска признала такозвану државу Косово, позивамо колеге из ХНС, као и остале чланове фудбалске породице, да поштују статуте кровних организација УЕФА и ФИФА, а који су по овом питању веома прецизни“, наводи се на званичном сајту ФСС.

Председник ХНС Давор Шукер најавио је у интервјуу за сарајевски „Дневни аваз“ да ће Хрватска играти против Косова утакмицу у Приштини.

ФСС жали због одласка селектора Синише Михајловића.

„По питању Михајловићевог одласка, закључено је да, нажалост, преговори вођени претходних дана нису завршени продужењем сарадње, те му је упућена захвалност за постигнуто на путу стварања респектабилног тима, који ће дуго играти заједно и имати прилике да оствари врхунске резултате, уз жеље за успехом у клупском раду“.

Закључено је да се неће одмах почети са процесом избора новог селектора и да до тога неће доћи пре наредне седнице Скупштине ФСС. После окончања јесење полусезоне седмог децембра, биће сазвана седница Извршног одбора ФСС, на којој ће тема бити заказивање седнице Скупштине Савеза.

(Б92)