Прочитај ми чланак

ФРКА У МЕЛБУРНУ: Аустралијска власт БУКВАЛНО не зна шта да ради са Новаком!

0

Најбољи тенисер света још увек ишчекује одлуку аустралијских власти о евентуалној депортацији а и овако драматична ситуација добила је нову димензију у виду проширене истраге.

Аустарлијске власти су збуњене и буквални не знају шта да раде са Новаком

Подсетимо, то да ли ће Ноле остати у Аустралији, зависи од одлуке министра за имиграцију, Алекса Хока који има дискреционо право да му одузме визу и поред тога што је Ђоковић на суду добио поступак против аустралијског министарства унутрашњих послова које му је визу на аеродрому укинуло.

У међувремену је против Ђоковића проширена истрага због спорног теста на корону међутим, не иде баш све лако по актуелну аустралијску власт.

Бивши заменик секретара аустралијског министарства за имиграцију Абул Ризви овако је проценио тренутну ситуацију и могуће кораке у саги о Новаку Ђоковићу.

„Тениска звезда дала погрешне информације у својој изјави под заклетвом“ и да оне представљају основ за министра за имиграцију Алекса Хока да укине Ђоковићеву визу. Али… рекао је за Еј-Би-Си Радио Мелбурн и потом додатно појаснио,

“ Мислим да Влада вероватно није баш задовољна како се све то приказује у медијима… Претпостављам да ће желети, просто да ће им бити драже, да заврше ово питање што је пре могуће .Ако Хок одлучи да Србину укине визу, Ризви је рекао да ће Ђоковића аустралијске граничне снаге обавестити о намери да му виза буде укинута и да ће га потом поново одвести у имиграциони притвор. Српски играч би тада имао право жалбе на одлуку суду, али би то могло да га спречи да игра на Аустралијан опену“

Ризви је нагласио да је наједноставније решење да Влада седне са Ђоковићем, и нађе начин да увери локалну заједницу да тенисер не представља ризик по јавно здравље и дозволи му да игра на турниру.

„Влада је између чекића и наковња и… или покушава да затвори ово питање у року од два или три дана, или може да га држи отвореним недељу или две, појаснио је бивши заменик секретара министра за имиграцију, појаснивши тиме да „ни власт сама не зна шта да тачно сада ради са Новаком“.

Ризви је за крај истакао да је, да се он пита, Влада требало да прегледа и укине Ђоковићеву визу када је поднео захтев у новембру, па „до свега овог онда не би дошло“.

Подсетимо, жреб за први гренд слем на програму је у четвртак. Новак би требало да се нађе у њему као први носилац и актуелни бранилац титуле.