Прочитај ми чланак

ФК Војводина: Без Европе следеће сезоне

0

Ratko-Butorovic

(Б92)

Иако је у овом тренутку реч о клубу који једини има теоретске шансе да освоји „дуплу круну“, председник фудбалског клуба Војводина Ратко Буторовић изјавио је за Б92 да Новосађани неће моћи да играју у Европи следеће сезоне и то због следећег разлога…

Стадион ’Карађорђе’ не испуњава стандарде УЕФА, а Војводина би на њему могла да игра само прво коло квалификација.

„Моћи ћемо да играмо само једну утакмицу на свом стадиону, а ако узмемо куп, онда не можемо ниједну. Разлог је један једини. УЕФА је била у контроли нашег стадиона и не одговара стандардима и то је тако. Нећемо моћи да играмо на Карађорђу“, рекао је Буторовић.

Први човек Војводине негира могућност да његов клуб мечеве игра у другом граду. 

„Ми нећемо да играмо ако не можемо да играмо у свом граду. То не би било коректно према нашим навијачима, а и боримо се све време да, ако можемо, ипак играмо пред својом публиком. Некако стварно мислим да ће људи урадити све да превазиђемо тај проблем јер стадион није власништво фудбалског клуба Војводина већ је то градски стадион. Ми смо спремни да помогнемо максимално. Надам се да људи у граду имају вољу и жељу да схвате наш проблем и да ће помоћи“, изјавио је први човек Војводине. 

„Највеће замерке су на рачун просторија, свлачионице, собе за допинг контролу, за делегате. Знате да они имају високе стандарде које ми не испуњавамо“, каже Буторовић. 

Војводина ове сезоне одлично игра. Једини је тим који има шансе да освоји дуплу круну, а победила је у Београду и Партизан и Црвену звезду.