• Почетна
  • СПОРТ
  • ФК Црвена звезда: Најоштрије осуђујемо насиље, криви су Партизанови навијачи
Прочитај ми чланак

ФК Црвена звезда: Најоштрије осуђујемо насиље, криви су Партизанови навијачи

0

derbi-bakljada

Фудбалски клуб Црвена звезда у уторак је путем саопштења осудио све чинове насиља који су пратили 145. „вечити дерби“, који је одиграм  суботу на “Маралани”, али и све појединце и групе које покушавају, да поделе и пребаце кривицу. У саопштењу се наводи:

– Најоштрије осуђујемо појединце и одређене интересне групе које у данима после дербија покушавају да поделе и пребаце кривицу, занемарујући чињеницу да су у нередима током утакмице учествовали искључиво и само навијачи гостујућег тима, навијачи Партизана.

Први инцидент направили су два сата пре почетка меча кад је један од њих ушао на терен желећи да се обрачуна са падобранцима, затим смо били сведоци туче између две фракције навијача Партизана током које је интеревенисала и Жандармерија.

Најтежи инцидент догодио се у другом полувремену кад су навијачи са јужне трибине узроковали пожар (онемогућавајући ватрогасце да га угасе) који је изазвао велики прекид меча, а могао је и коначно да прекине утакмицу – наводи се у саопштењу клуба и додаје да навијачи Звезде нису током меча имали ниједан сличан инцидент.

– Ипак, то не спречава разноразне аналитичаре, комесаре, „руководиоце“, нажалост и поједине медије да у својим анализама, извештајима и изјавама деле и пребацују кривицу користећи множину. Такав однос према проблему неће довести до решења стања које је свакако алармантно.

Време колективне одговорности је давно прошло и ФК Црвена звезда инсистира да свако понесе свој терет одговорности сходно учињеним делима. – ФК Црвена звезда неће дозволити да такав став дела јавности и надлежних функционера доведе до евентуалног кажњавања нашег клуба суспензијом стадиона или играњем без публике, што би могао да буде коначан циљ оваквог сценарија.

– Очекујемо од надлежних фудбалских и државних органа да не подлегну таквом начину размишљања и притиска већ да одлуке доносе на основу чињеница које је читава Србија, са згражавањем, гледала током утакмице. – ФК Црвена звезда напомиње да непосредни актери дербија, фудбалери оба тима и судије, заслужују све похвале за понашање и чињеницу да ничиме нису допринели поменутим инцидентима.

Фудбалски клуб Црвена звезда, као највећи клуб у Србији, је свестан своје одговорности и зато нам је веома битно да све своје утакмице организујемо на најбољи начин, иако то често није лако.

(Спортал)