Прочитај ми чланак

Евролига казнила КК „Партизан” са 6.000 евра

0

Београд – Дисциплински судија Евролиге казнио је кошаркашки клуб Партизан са 6.000 евра због инцидената на утакмици са ЦСКА из Москве, саопштено је данас на сајту црно-белих.

Судије су у записнику забележиле да су на паркет убачена два упаљача, као и да је у четвртој четвртини један ласер уперен у лице играча ЦСКА.

„Убацивање предмета на терен који не изазивају озбиљне последице као и коришћење ласера се сматрају мањим прекршајима, али с обзиром да је клуб и ранијих сезона кажњаван због истих или сличних прекршаја, дешавања са претходне утакмице Евролиге у хали Пионир се сматрају озбиљним прекршајима“, наводи се у саопштењу Партизана.

Из Евролиге упозоравају да ће сваки следећи сличан инцидент бити строжије кажњен.

„У претходној сезони наш клуб је био највише пута кажњен у Евролиги и сваки наредни и најмањи прекршај биће најстрожије кажњен и организационо и финансијски. Молимо нашу верну публику, наше навијаче, да увек подржавају црно-беле фер и спортски, да навијају за свој тим и уздрже се од било каквог убацивања предмета на терен, коришћења ласера и било каквих сукоба, јер у супротном чине лоше само свом клубу“.

Партизан је под будним оком Евролиге и сваки наредни и најмањи прекршај ће водити казнама и до 100.000 евра, а будуће утакмице могле би да буду организоване без публике или 300 километара од матичног града.

„Не смемо дозволити да такмичење Партизана у Евролиги буде доведено у питање. Желимо да и даље утакмице црно-белих буду празник кошарке, слика најбољег клупског спортског догадаја у Србији која ће поносно обићи и Европу и свет. Апелујемо на нашу верну публику да буде прави шети играч Партизана, неизоставни део црно-белог тима“, поручује се у саопштењу црно-белих.

 

(Танјуг)