Прочитај ми чланак

Енглези убудуће неће у Србију

0

Ни од једног тима не би требало да буде захтевано да игра у условима где преовлађује расно вређање, насиље и претеће понашање, кажу Енглези.

Генерални секретар Фудбалског савеза Енглеске Алекс Хорн издао је саопштење поводом инцидената на утакмици младих репрезентација Србије и Енглеске у Крушевцу.

У саопштењу издаом у ФА се каже:

Шокирани смо и згрожени срамотним догађајима синоћ у Србији. Наши играчи и стурчни штаб подвргнути су увредама на расистичкој основи, насиљу, као и предметима лансираним са трибина ка њима током целе утакмице. Оно што се догодило је неприхватљиво и нема никаквог оправдања.

Пошто су прикупљени сви докази од присутних, укључујући и високог представника британске фудбалске полиције, упућујемо званичну жалбу УЕФА. Позивамо УЕФА да предузме најоштрију могућу акцију против Фудбалског савеза Србије, њихових навијача и било кога ко буде окривљен за учешће у многобројним делима вређања и насиља.
Били смо такође у контакту са високим представницима УЕФА, којима смо пренели нашу велику забринутост због ових догађаја. Такође је јасно да морамо да одбранимо Денија Роуза, који је искључен након што је био фрустриран вређањем на расној основи.

Званичници ФА ставили су до знања званичницима УЕФА да је било расног вређања са делова трибина, које је било упућено појединим црним играчима енглеске репрезентације на полувремену утакмице у уторак увече. О овоме је поново расправљано током сусрета са УЕФА након срамотних сцена које су се догодиле након последњег судијског звиждука.

Ни од једног тима не би требало да буде захтевано да игра у условима где преовлађује расно вређање, насиље и претеће понашање. Морамо да преиспитамо исправност слања наших тимова у Србију у будућности.
Очекујемо да ће УЕФА по хитном поступку реаговати на синоћње догађаје.

 

( Курир )