• Почетна
  • СПОРТ
  • Енди Мареј: Кад играм фудбал менаџер увек бирам Видића
Прочитај ми чланак

Енди Мареј: Кад играм фудбал менаџер увек бирам Видића

0

Тенисер који је највише напредовао у 2012. години, Шкот Енди Мареј, био је гост на сајту ФИФА-е, одговарајући на питања посетилаца из целог света.

Част да отвори серију питања за Мареја, имао је председник ФИФА Сеп Блатер, који је од овог Шкота желео да сазна да ли је тачно да се у једном тренутку у младости премишљао да ли да постане фудбалер.

„Тачно је, ишли су ми добро и тенис и фудбал, али сам се на крају ипак определио за рекет и лоптицу“, написао је Мареј.

Овај симпатични Шкот рекао је и да обожава да игра „Фантасy“ фудбал, као и да га је Робин Ван Перси коштао много, али да се исплатило његово „ангажовање“.

„Харт, Кол, Видић, Компани, Сања, Вилшер, Бејл, Казорла, Ван Перси, Агуеро, Руни. Ово је мој тим у тој лиги. И Демба Ба ми је играо, али сам га продао за пола милиона фунти. Глупа одлука. Волео бих да ангажујем Фелаинија из Евертона и Мичуа из Свонсија“, написао је Мареј додавши и да би волео да на клупи репрезентације Шкотске, после одласка Крега Ливајна види Дејвида Мојеса или Алекса Фергусона.

На питање с којим играчем би се у овом тренутку могао да поистовети на терену, Мареј је рекао да је то Џек Вилшер који је „снажан на средини терена а не боји се да крене и у напад“.

Један Јапанац питао је Мареја постоји ли неки фудбалер из те земље којем се диви, да би Шкот после неколико секунди кратко написао – Шинђи Кагава.

Мареј је потом додао и да би, у случају да данас изабере који би тим водио, он сигурно преузео – Арсенал.

Причу о фудбалу Мареј је заокружио констатацијом да ће Барселона највероватније освојити Лигу шампиона пошто ју је најтеже победити.

„Видим да тика-така фудбал Барселоне многе нервира али изгледа да функционише савршено. Што се тиче Леа Месија и Кристијана Роналда, и тога ко ће бити проглашен играчем године, предност дајем Аргентинцу“, констатовао је Шкот.

Једна обожаватељка је потом Ендија упитала да ли је лепши осећај освојити златну медаљу у Лондону или први Грен слем у каријери.

„Тешко је поредити та два осећаја, мада је тренутак када освајате злато пред британском публиком стварно непоновљив и јединствен“, написао је Мареј.

 

(Блиц)