Прочитај ми чланак

Џајић: Титула важнија од Европе!

0

dzajic1241
(Вечерње новости)

Да будем отворен: приоритет Звезде је да створи стабилан тим који ће бити конкурентан у борби за прво место у нашем шампионату, каже председник клуба Драган Џајић.

ДА СЕ УГЛЕДАЈУ НА НАВИЈАЧЕ

Навијачи су нешто посебно, против Исланђана је на трибинама било преко 32.000 гледалаца, уз добар резултат у Одеси можда „Маракана“ да буде пуна као некад…
– Наши навијачи никада нису били спорни, они тај континуитет исказују из утакмице у утакмицу, без обзира на то с ким играмо.
И они на сваки излазак на терен њихових љубимаца гледају емотивно. Волео бих да се играчи угледају на њих, да немају велике осцилације, већ да играју добро у континуитету – каже Џајић.

Колико јуче штопери су представљали највећи проблем Црвене звезде, јер је тренер Славиша Стојановић могао да рачуна само на Јована Крнету и млађаног Дарка Лазића, али од суботе се ситуација из корена променила. Црвено-бели дрес ће носити још тројица центархалфова: Перуанац Мигел Араухо (19), Либеријац Робертс Омега (21) и искусни Новак Мартиновић (28).

И зато, питање за председника Драгана Џајића: главни проблем је решен?

– Не знам да ли је то био главни проблем, али наш тренер је тражио решења за ту позицију и мислим да је сада задовољан. У сваком случају, конкуренција је значајно појачана, а Стојановић ће, наравно, одредити ко ће играти у четвртак у Одеси.

Чини се да је Омега најближи првој постави…

– Добар је играч и верујем да може одговори задацима које тражи дрес Црвене звезде. Али, то је питање за нашег тренера. Крнета и Лазић су изнели један део терета на старту сезоне, сада је ту и Перуанац Араухо, у понедељак ће се прикључити и Мартиновић, видећемо…

Председник Црвене звезде каже да за њега прелазни рок није завршен.

– Многе околности налажу и нека нова решења. Почетак је такмичења, па се дешава да на једној утакмици видиш једно лице, а онда на другој не знаш о чему се, заправо, ради.

СТОЈАНОВИЋ: УВИДЕЛИ СМО ПРОБЛЕМЕ

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић ни по доласку у Београд није желео да тражи оправдања за лошу игру на Исланду.
– Јасно је да нам је било тешко, јер смо у путу три пута преседали, пели се на 10.000 метара и спуштали се, што доводи до промена у организму. Ипак, требало је паметније да одиграмо, да будемо стабилнији, а не да сами себи загорчамо живот.
Увидели смо многе проблеме које морамо да поправимо што пре.
Окрећемо се дуелу са Черноморецом – поручио је тренер српског вицешампиона.

Џајић очигледно мисли на два лица Црвене звезде у дуелима са Исланђанима.

– Проблем је то топло – хладно. Такве и толике осцилације у само неколико дана су недопустиве.

А лице му се смрачи када се помене реванш са екипом ИБВ на Вестманеји.

– Не питајте ме о томе, хтео сам да умрем – као из топа ће Џајић. – Али, не само због игре, у крајњем случају отишли смо даље, већ због непримереног понашања, многобројних картона.

Млади Стефан Михајловић је за кратко време „поцрвенео“ и то тако што је добио два жута картона због оштрих стартова.

– Да се разумемо, мислим да је Стефан престрого искључен, да тај други картон није требало да добије. Међутим, мора да се пази, коригује. Он је импулсиван момак, који у сваку утакмицу улази са максималном жељом да победи, постигне гол. Отуда и та, понекад претерана агресивност која га је сада коштала искључења, па неће моћи да конкурише за тим на наредној утакмици.

И то на врло важној, против Черномореца у Одеси.

– За Звезду је свака утакмица важна. Украјинце, да будем искрен, не познајем много, али Черноморец данас игра против Шахтјора, па ето прилике да наш стручни штаб добро проучи ту утакмицу. Ми смо на припремама у Словенији одмерили снаге са Иличевецом и изгубили са 2:0, али то је била тек почетна фаза и ноге су биле тешке.

Оно што сам могао да приметим је да Украјинци играју дисциплиновано, знају шта хоће, види се организације игре. Е сада, Черноморец је бољи од Иличевеца, па ћемо самим тим имати тежак задатак.

Многи мисле да је четвртак дан Д, али не и Драган Џајић.

– Није само четвртак важан и није Европа све у фудбалу. Да будем потпуно отворен: приоритет Црвене звезде је да створи стабилан тим који ће бити конкурентан у борби за прво место у нашем шампионату. Једноставно, приортит је шампионска титула, јер се много дуго чека.

А с друге стране, ако и елиминишемо Черноморец, идемо даље на интернационалној сцени, али нико не може да каже докле. Зависиће, у том случају, много и од жреба. Наравно, Звезда је обавезна да покуша све на сва три разбоја због свог имиџа, атмосфере, навијача…