Прочитај ми чланак

Душко Вујошевић: Бледа слика део школовања

0

Dusko Vujosevic

Тренер Партизана НИС Душко Вујошевић извинио се навијачима због убедљивог пораза од ЦСКА у Москви, истакавши да је и то део ‘школовања’.

Црно-бели су поражени са 88:46 у мечу петог кола Евролиге, па су на половини прве фазе на скору 1-4.

„Нажалост никоме није пријатно, ко воли Партизан и ко је овог момента у Партизану, што се вечерас десило то што се десило. Извињавамо се навијачима и надам се да ће у сусретима који предстоје тим бити комплетнији и да ће имати реакцију на овај резултат“, истакао је Вујошевић.

Иако је његов тим био ослабњен, Вујошевић истиче да је екипа лоше одиграла, али сматра да је то део ‘школовања’.

„Доживели смо у Москви тежак пораз. Њихова победа изражена толиком разликом је заслужена. Ми смо оставили једну бледу слику без обзира на недостатак тројице веома битних играча, али једноставно и то улази у део школовања младих играча“, рекао је Вујошевић.

Партизан је у Москви био ослабљен неиграњем Дејана Муслија и Теренса Кинзија, а крајем прве четвртине повредио се и Лео Вестерман.

„Гледано са једне стране, недостајала су нам три повређена играча Мусли, Кинзи и Вестерман који се повредио на самом почетку утакмице и сигурно да на наш фонд играча и структуру тима то није нешто што можемо лако да превазиђемо. Са друге стране био је противник који је квалитетан, који није у добром моменту и био је изузетно мотивисан управо због ситуације што у Евролиги има два узастопна пораза против Фенербахчеа и Барселоне. Био је изузетно мотивисан да добије утакмицу и да направи одличан утисак, што су једним великим ангажовањем и одличном игром свих четрдесет минута направили“, додао је тренер Партизана.

Партизан НИС већ у понедељак очекује нови изазов, вечити дерби са Црвеном звездом Телеком у АБА лиги.

(Б92)