Прочитај ми чланак

Ђуричић: Победа на Максимиру за српски народ!

0

 

filip-duricic-1352323563-227720(Спортски журнал)
Српски фудбалер каже да би тријумф значио и играчима и народу и верује у добар резултат на Максимиру.

Фудбалер Херенвена Филип Ђуричић изјавио је да је свестан да би победа над Хрватском доста значила српском народу.

Србија ће 22. марта гостовати на Максимиру у мечу квалификација за Светско првенство 2014. године.

„Никад нисам играо утакмицу коју прати такав набој као наш дуел са Хрватима. Из тих разлога једва чекам меч у Загребу. Нестрпљив сам да истрчим на терен. Иако ће на трибинама бити само њихових навијача волим да играм у таквом амбијенту“, рекао је Ђуричић за „Спортски журнал“.

Он је истакао да у дуел са Хрватима улази само са спортским мотивима.

„Двобој на Максимиру сигурно не доживљавам као наши и њихови играчи 1999. Немамо разлога да будемо оптерећени свим ружним дешавањима на просторима некад заједничке државе. Желимо победу како бисмо се поново укључили у трку за прва два места и пласман на Мондијал. И за мене је ипак, дуел са Хрватском другачији и важнији од осталих. Знам колико би тријумф значио нама играчима и нашем народу“, додао је српски фудбалер.

Ђуричић је поновио да би младим играчима доста значило да у тиму буде и Дејан Станковић.

„Само појава Дејана Станковића, играча са више од 100 утакмица у државном тиму, је значајна за нас млађе. Играо је много утакмица оваквог типа и зна како би се требало понашати у таквим дуелима. Бићемо радосни уколико буде са нама, питање је само колико је спреман после дуге паузе због повреде“, навео је играч Херенвена.