• Почетна
  • СПОРТ
  • Дуљај из Украјине: Нема панике у Севастопољу, народ нормално живи
Прочитај ми чланак

Дуљај из Украјине: Нема панике у Севастопољу, народ нормално живи

0

sp-igor-duljaj_620x0

Руси су рутински упали у базу у Севастопољу, на улицама града циркулишу транспортери, више од 500 људи протестује на улицама… Информације које стижу последњих дана указују на то да се на том делу Крима ситуација погоршава из дана у дан. Везиста Севастопоља, српски интернационалац Игор Дуљај, кога смо јуче добили после преподневног тренинга, тврди да је цела прича око ситуације у том граду медијски предимензионирана.

– Знам зашто ме зовете. Практично сам постао ратни извештач. Срећом, немам о чему да извештавам, јер је ситуација у граду под контролом и не дешава се баш ништа неуобичајено. Управо сам се вратио са тренинга, свакодневно посећујем исти ресторан, ни најмањих проблема немам – мирним гласом говори Дуљај.

Имајући у виду шта се све дешавало у Србији крајем 20.века, Дуљај има довољно искуства да потпуно трезвено приђе новонасталој ситуацији.

– Истина је да има дешавања на 15-20 километара удаљеном војном аеродрому, који има и цивилну намену, али се у центру града баш ништа не назире од бурних збивања. Гледам свашта на телевизији, читам по новинама, али морам да вам кажем да не памтим када сам у граду видео неког војника. Све је потпуно мирно, надам се да ће тако и остати.

Актуелна политичка ситуација у Украјини је прекинула фудбалско првенство, не зна се на колико дуго, и велико је питање да ли ће се сезона уопште привести крају.

– У овом тренутку нико са сигурношћу не може да каже шта ће се дешавати, нема чак ни најмањих назнака. Једно је јасно, првенство због Мундијала мора да буде завршено до 17.маја, а остало је још 12 кола до краја. Чак и уколико би се првенство наставило за десетак дана, велико је питање да ли све може да се заврши у року. Једину олакшавајућу околност представља чињеница да су сва четири украјинска тима испала из Европе – завршио је Дуљај.

(Новости)