Прочитај ми чланак

Друловић: Послушао сам Муриња

0

drulovic
(Вечерње новости)

Ово је моје највеће достигнуће у каријери. Ови момци су хероји и заслужују пажњу са којом се сада срећу, рекао је селекотра омладинског тима Србије.

Селектор репрезентације Србије Љубинко Друловић је имао „Посебног“ за саветника пред финале. На дан меча добио је поруку од Жозеа Муриња са јасним саветом.

– Рекао ми је да се финала не играју него побеђују. Послушао сам га – насмејао се Друловић.

– Као играч сам освојио 14 трофеја у каријери, али ово је моје највеће достигнуће, највећи успех, јер сам Србији, са овим фантастичним момцима, донео пехар првака Европе.

Симболика је украсила једногодишњи рад Друловића јер је именован за селектора 1. августа, а после тачно 365 дана окитио се титулом првака Европе. Наравно, честитке су стигле из Америке од Муриња.

– Шта рећи кад вам честита на успеху најбољи тренер света – слежући раменима рекао је селектор.

Утисци се још нису слегли, али човек који је са клупе предводио златну генерацију прилично је свестан значаја подвига из Литваније.

– Направили смо фантастичан успех, реално нешто што је јако велико за наш фудбал и земљу уопште. Ови момци су хероји и заслужују пажњу са којом се сада срећу.

Савети Муриња су имали посебан значај, али нису и једини који су „гурали“ Митровића, Ђурђевића и друштво ка европском трону.

– Инсистирао сам на томе да не играмо емоцијама него главом. Ова екипа има колективан дух, страшну хемију, самим тим и огроман потенцијал. Надам се да ће ово представљати само први степеник у њиховим каријерама. Верујем да се неће понети илузијама, већ очекујем да наставе са квалитетним радом.