Прочитај ми чланак

ДРУЛОВИЋ НАКОН ПОРАЗА ОД МАРОКА: Ми смо мајстори да себи створимо проблеме!

0

Љубинко Друловић сматра да је селектор фудбалера Младен Крстајић погрешио кад је одузео траку Банету Ивановићу и поручио да јавност мора да зна разлоге за тај потез

Када је под изговором подмлађивања екипе и естетике игре „орлова“ мењан Славољуб Муслин, нисмо очекивали да ће противнички навијачи већ на трећој утакмици са новим кормиларом нашем националном тиму викати „оле, оле“, као рањеном бику у шпанској кориди.

И бившем селектору Љубинку Друловићу су засметале неке ствари које су испливале на површину приликом пораза Србије од Марока (1:2), на пријатељском мечу у Торину.

Како тумачите то што су навијачи Марока скандирали „оле, оле“ у ситуацијама када наши репрезентативци нису могли да им прекину додавања од неколико минута?

– Наши момци су добро ушли у меч и били бољи првих 10-15 минута, све док противник није схватио да се могу надигравати. Онда су преузели контролу. Гледао сам Мароко, јер се још из Анголе познајем с њиховим селектором. Очекивао сам да ће нам бити тешко. Они нису врхунски тим, али јесу добра репрезентација.

Да ли превише спорих играча, са наглашеним офанзивним карактеристикама, може да створи јаку целину?

– Не бих тако гледао! Мислим да имамо могућност да створимо добру екипу ако у њој буду играли они са најбољом формом у том тренутку. Што се тиче екипе из Торина, лично не волим кад Тадић делује по страни. Његово право место је у средини, одатле је најопаснији. С друге стране, Живковић ми је више крилни играч, иако у Бенфики игра у средини. Верујем да бисмо, упркос свему, могли да будемо прави такмичари у Русији.

Колико је важна добра атмосфера у тиму пред велико такмичење?

– Ми смо мајстори да себи створимо проблеме. Оно што се нама десило није добро! Не знам стварно шта је могло да изазове такву реакцију селектора да смени капитена.

Мислите да би и екипа профитирала ако би јавност сазнала истину о смени капитена Ивановића?

– Стварно је смешно што је Ивановић меч завршио са траком. Шта је онда била поента? Да се размрда екипа?! Репрезентација није клуб. За њу сви навијамо и сви је волимо, то је тим свих нас. Мислим да бисмо морали да знамо који су разлози за Ивановићеву смену.

Промена система

КРСТАЈИЋ ЈЕ НА ПОТЕЗУ

Да ли је услов за напредак да се вратимо на Муслинових 3-5-2?

– Нисам присталица тог система, али сада је битно шта мисли Крстајић. Он најбоље зна шта је добро за тим, као што је и Муслин, гледајући карактеристике играча, одлучио да игра 3-5-2. Ако је дошао до циља, значи да је имао право и да је био успешан.