Прочитај ми чланак

ЂОКОВИЋ ВОДИ СРБИЈУ: Ужелео сам се играња за репрезентацију

0

Пре непуних девет година, Србија је у Београдској арени освојила свој први и за сада једини трофеј Дејвис купа, популарну “салатару”.

Био је то такође моменат када је Новак Ђоковић направио велики заокрет у својој каријери.

Фото: Танјуг/AP

Уследила је нестварно добра, феноменална 2011. година, три Гренд слем титуле од четири могуће, избијање на прво место светске листе.

Није протеклих сезона Новак много играо у Дејвис купу, али сада је многе изненадио одлуком да учествује на турниру у Мадриду у новембру, на премијери новог формата такмичења после реформи које су направили ИТФ и групација “Космос” која је спонзор такмичења.

Новак је после победе у првом колу над Робертом Карбаљесом Баењом причао о томе како је дошло до тога да прихвати позив селектора Дејвис куп тима Србије Ненада Зимоњића, јер се од рфаније знало да ће играти у јануару на АТП купу.

“Играћу и АТП куп. Искрен да будем, АТП куп ми је био приоритет јер је бољи распоред (3. јануара) и то ми је ишло на руку. Међутим, недостају ми Дејвис куп и играње за репрезентацију. Ненад Зимоњић и сви остали играчи узбуђени су да учествују у новом формату такмичења. Истина је да је незгодна недеља, на крају сезоне, и надам се да ћемо сви бити здрави. Има замора материјала тада, играћемо на надморској висини у Мадриду, али на тврдој подлози. То је то, разговарао сам са Ненадом у Њујорку, рекао сам му да сам на располагању и радујем се да наступимо сви заједно“, рекао је Ђоковић.

Многи су очекивали да Новак у наредној рунди одмери снаге са старим познаником, Американцем Семом Кверијем. Али лоша форма га је коштала пораза на старту, па ће Новак укрстити рекете са 56. на свету, Хуаном Игњасијом Лондером из Аргентине.

Као и против Карбаљеса Баење биће му то први окршај са Аргентинцем.

“Мало сам га гледао против Федерера у Синсинатију. Чврст је са основне линије, борац је и истрајан је, што је карактеристично за Јужноамериканце. Нема неко велико оружје, али је стабилан са обе стране, зна да уђе у терен, без проблема прелази из дијагонале у паралелу и види се да је талентован. Рекао бих да је сличан као Карбаљес Баена, само бољи. Морам да наставим овако као у првом мечу, у ствари надам се да ће бити још боље“.

Пред почетак турнира је забринуо навијаче када је због жуљева прекидао тренинг. Мало се нашалио када смо га питали има ли сада каквих проблема.

“Имам мало проблемчића… Не бих да причам у којем делу тела. Није интимни део, у питању је нешто друго, стандардно”, насмејао се и наставио, „Имам мале болове десетак дана, то ме ремети у ритму са основне линије мало, и код сервиса, али боље је много у односу на пре три-четири дана. Верујем да ће за наредни меч све бити у реду“, закључио је Ђоковић.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!