Прочитај ми чланак

Ђоковић поново неће моћи у САД!

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, уколико остане при свом уверењу о вакцинацији, неће сигурно моћи да учествује на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију, говоре нове мере Сједињених Америчких Држава.

Наиме, тамошња администрација је до 10. априла продужила закон који налаже сваком странцу да мора бити вакцинисан уколико жели да уђе на тло те државе.

Foto: Printscreen

Тиме је јасна ситуација да Новак не би могао да игра на Индијан Велсу и Мајамију који почињу 8. марта и 22. марта.

Тренутно, Ђоковић игра турнир у Аделејду, након чега ће се преселити у Мелбурн где га очекује такмичење на Аустралијан Опену.

Новак „протутњао“ преко Француза за 2. коло Аделејда: Ово су најбољи потези са меча
Ни то прошле године није могао да игра, ова турнеја јануарска не би била могућа да је и код њих остао онај исти закон. На срећу, то се променило и Србин ће моћи да се потруди да поравна број Гренд слем титула са Рафаелом Надалом.

Са друге стране, САД ипак остају при свом ставу, те тако остају једна од ретких земаља на планети која још увек гаји овакво стање и релацију са корона регулативама.

Остали турнири на том тлу, до овов новог датума, дефинитивно нису битни за каријеру Ђоковића који одавно не гледа у правцу Делреј Бича или Даласа, али поменути Мастерси свакако боле.

Оно што би могло још више да боли је ново продужење оваквих бесмислених закона, јер би у догледно време могло да буде угрожено учешће на УС Опену, најбитније такмичење за са ток подневља за Новака.

Овако, засигурно неће моћи да се такмичи за 2.000 бодова, али прво место му одавно није приоритет, већ само освајање Гренд слем трофеја. Остаје да видимо да ли и после априла стиже ново продужење мера.