Прочитај ми чланак

„Депортација Ђоковића је неизбежна“

0

Новак Ђоковић ће касније током вечери дати изјаву граничној полицији, потом бити саслушан пред Федералним судом, све како би избегао депортацију из Аустралије.

То је тема број један у свету спорта, па и шире, а на ту тему потенцијално битну вест објавио је аустралијски „7news“.

„Новак Ђоковић био је осуђен на пропаст и пре него што је добио тужбу Федералног окружног суда против депортације из Аустралије. То је уверење бившег званичника аустралијских граничних снага, који је пре недељу дана с правом рекао да ће министар за имиграцију Алекс Хоук укинути Ђоковићеву визу“, пише овај портал.

Пренете су речи неименованог саговорника који је бивши члан аустралијске граничне полиције.

„Мој извор каже да ће, без обзира на судски резултат, Ђоковић и даље бити депортован. То је било као подизање црвене заставе бику (аустралијској) влади“, додаје се.

„Направио је велику песму и игру од ове пандемије. Када је она први пут почела, забављао се на сопственом турниру без мајице на сцени са другим играчима“.

„Суштина је да морате бити потпуно вакцинисани да бисте ушли у земљу, осим ако немате изузећа од одређених ствари, а он није. Он је светски број 1, али зато што је тако гласан анти-ваксер, зато су га погледали и зашто му је виза првобитно одбијена“.

Многи су се питали како је Ђоковићу дозвољено да се укрца на лет за Аустралију без потребне визе.

„Када поднесете захтев за визу у иностранству, долазите на интернет и то је прилично брзо. Аустралија нема официре граничних снага у свакој луци широм света“, рекао је неименовани бивши официр.

„Немамо ресурсе. То је непрактично и није изводљиво. Дакле, урађене су провере прошлости, оне пролазе кроз процес и… појавиш се у бази података ако си криминалац или ако имаш криминалну историју, те се пажљиво погледа. Јасно је да Новак није криминалац – сви то знамо. Али пошто је привукао толико пажње на себе, то га је учинило метом“.

Бивши званичник граничних снага рекао је да ће Ђоковићу ‘врло вероватно да ће добити трогодишњу забрану’ уласка у Аустралију.

„Ако вам се виза укине, посебно ако вам министар за имиграцију укине визу, аутоматски добијате трогодишњу забрану“, рекао је он.

Ђоковић не одустаје од борбе да остане у Мелбурну и учествује на Аустралијан опену, а тужба и нова саслушања планирана су за петак у току ноћи по српском времену.