Прочитај ми чланак

Деји рано за Србију, а Косово?

0

dejo-savicevicПредседник Фудбалског савеза Црне Горе Дејан Савићевић сматра да је још рано за дуел са Србијом, а изнервирао се на питање новинара од Косову.

„Потребно је да се охладе главе, јер многи у Србији мисле да смо их ми Црногорци издали тиме што смо хтели независност. То је као после развода и зато је боље да не играмо са Србима, док се не стишају тензије“, рекао је Савићевић на питање у мечу Црна Гора – Србија.

Ипак, Савићевић је изразио велику захвалност фудбалским пријатељима из Србије због помоћи у раду ФСЦГ.

„Мени су и даље Београд и Србија ближи од Сарајева, Загреба и Љубљане. Људи из Београда су нам помогли око многих ствари. У сталном сам контакту са фудбалским пријатељима из Србије“, рекао је Савићевић.

Први човек црногорског фудбала, легенда Црвене звезде, објаснио је зашто се залагао за самосталност Црне Горе и одвајање од Србије.

„Жело сам самосталност Црне Горе из много разлога, знао сам да не можемо заједно опстати. Србија је територијално већа и увек се морало у Београд по мишљење“, објаснио је Савићевић.

А онда је некадашњег голгетера Милана новинар успео да изнервира, незгодним питањем о Косову.

„Хајде ме ти посаветуј да ли би требало да играмо!“, изнервирао се Савићевић.

Новинар му одговорио да не би, на што је некадашњи ас огворио у свом стилу:

„Почео си ме за**бавати. Немам намеру више да причам с тобом. Здраво мајсторе!“, рекао је Савићевић, а пренео Индекс.хр.

(Б92, индекс.хр)