Прочитај ми чланак

ДАТОМЕ: Србија има нешто што се не може купити

0

Крилни играч Италије Ђанлуиђи Датоме истакао је искуство Србије са великих такмичења као важан фактор уочи четвртфиналног дуела на Евробаскету.

Два тима састају се у среду од 20:30 часова у истанбулском Синан Ердем Дому.

“Биће добра утакмица за гледање. Врло жестока, важна за оба тима. Србија има победнички менталитет, то не може да се купи. Имају играче који су били у оваквим ситуацијама, имају доста искуства с тим. За то је потребно много рада и успешних година учења. Мораћемо да одиграмо најбоље што можемо да им парирамо“, рекао је Датоме.

Њега чека сусрет са доскорашњим саиграчем Богданом Богдановићем који је пре неколико дана похвалио Датомеа истакавши да је фантастичан кошаркаш који може да постигне кош одакле жели.

„Он је и бољи. Био је сјајан током ових година док смо играли заједно. Вредно ради, увек жели да буде бољи. Много воли кошарку. Забаван је у свлачионици. Био је најбољи бек у Евролиги, МВП турског плеј-офа, освојио је Евролигу, шта још да кажем о њему“, рекао је популарни Ђиђи.

Италија је у осмини финала убедљиво савладала Финску, одиграла је најбољи меч на ЕП, а посебно је импресивна била у шуту у првом полувремену.

„Волео бих да одиграмо опет тако, али свака утакмица је другачија. Други дан, други противник. Надам се и мислим да ће наша одбрана бити иста. Да играмо агресивно, помажемо једни другима. Проценат шута не може да се контролише, увек може да осцилира. Чека нас другачији тим, али ми ћемо се као и увек концентрисати на нашу одбрану. И 2013. смо имали добру одбрану, помагали смо једни другима, али ове године држимо противнике на много мање поена. Надам се да ћемо тако и у среду“, каже Датоме

Евробаскет, четвртфинале:

Уторак:
17:45 Немачка – Шпанија
20:30 Словенија – Летонија

Среда:
17:45 Грчка – Русија
20:30 Италија – Србија