Прочитај ми чланак

ДА СРЦЕ ПРЕПУКНЕ ОД ТУГЕ Када год види овај призор – непокретни Шумахер плаче

0

Тужан је ових дана живот легенде спорта, Михаела Шумахера, који је непокретан после несреће коју је доживео на скијању пре скоро пет година.

Наиме, како јавља „Дејли мирор“, седмоструки шампион Формуле 1 осећа изузетно јаке емоције када види лепоту природе, па га тај призор неретко натера да пусти сузу.

FOTO: TANJUG/AP

Бивши немачки возач тренутно живи у Гланду, малом месту на западу Швајцарске, а његова породица говорила је томе како се Шумахер осећа док гледа прелепе пејзаже који га окружују.

„Када се налази у инвалидским колицима и гледа дивну природу и планине преко Женевског језера, понекад плаче“, говорили су најближи људи овог 49-годишњака.

Легенда немачког и светског спорта је после ударања главом о стену била у вештачки изазваној коми скоро шест месеци, али је у јуну 2014. славни „Шуми“ пуштен на кућно лечење.

Шумахер ће се ускоро преселити у луксузну кућу, вредну 30 милиона евра, у Мајорки, коју је купио Флорентино Перез, председник Реал Мадрида.

Син поменуте легенде Формуле 1, Мик, има 19 година, а недавно је победио на трци Формуле 3, након чега је поменуо какав је утицај отац имао на њега.

„Циљ је да освојим Формулу 1. Отац је имао велики утицај на моју каријеру. Он ми је идол и ја пратим све што је радио, како би ми то помогло у бављењу овим спортом“, рекао је млади Мик Шумахер, који није желео да говори о здравственом стању оца, чије емоције покуљају сваки пут када види – шта заправо пропушта због несреће која га је задесила.