Прочитај ми чланак

СТРАВА У ФОРМУЛИ 1: Хулкенберг катапултирао Алонса који је прелетео другу формулу! 18+

0

Почетак трке за Велику награду Белгије која се вози на легендарној стази Спа Франкошамп почела је најгоре могуће по возача Мекларена Фернанда Алонса и Ника Хулкенберга из Реноа.

До инцидента је дошло у првој кривини одмах по старту, пошто је Хулкенберг касно закочио, ударио у задњи део Алонсовог болида и практично га лансирао.

Алонсо је том приликом прелетео преко Чарлса Леклера, након чега је, срећом, атерирао ван стазе.

После овог инцидента Леклер, Хулкенберг и Алонсо су окончали своје учешће на ово трци.

Фетел узвраћа ударац

Возач Ферарија Себастијан Фетел тријумфовао је на Великој награди Белгије, 13. трци овогодишњег шампионата Формуле 1.

Немачки аутомобилиста је на стази „Спа Франкошамп“ остварио пету победу ове сезоне, а 52. у каријери.

Друго место заузео је Луис Хамилтон у Мерцедесу, а њима двојици се на подијуму придружио возач Ред Була Макс Ферстапен.

Фетел је први пут после пет година славио у Белгији, а то је учинио захваљујући сјајном маневру неколико кривина после старта. Хамилтон је најбоље стартовао, али је возач Ферарија врло брзо кренуо у напад, а испоставило се да је то и одлучило трку, пошто је брзо успео да се одвоји. Чинило се да би Британац могао да има шансу после одласка по нове пнеуматике, али се Ферари постарао да се то не деси.

Иза њих двојице нашао се Ферстапен, који је у борби за подијум победио двојац Форс Индије – Серхија Переса и Естебана Окона. Испред њих двојице се до краја трке нашао и други возач Мерцедеса Валтери Ботас, који се сјајно пробио после старта са самог зачеља. Перес је, иначе, свог тимског колегу претекао врло брзо после старта, а на крају је морао да се задовољи петим местом, а Француз шестим.

Поред доминантног издања Фетела, трку је обележио и инцидент у првој кривини првог круга, у којем су учествовала тројица возача. Нико Хилкенберг је у свом Реноу отпозади ударио возача Мекларена Фернанда Алонса, а он је ‚покупио‘ Шарла Леклера у болиду Заубера. Тај инцидент је подсетио на практично идентичан који се десио пре шест година, када је Шпанац такође катапултиран, али је тада виновник био Роман Грожан.

Управо француски аутомобилиста је следио најбољу шесторицу, испред свог тимског колеге Кевина Магнусена и сународника Пјера Гаслија у болиду екипе Торо Росо. Освајаче бодова комплетирао је возач Заубера Маркус Ериксон:

После таквог расплета, разлика између Хамилтона и Фетела је смањена на 18 бодова, а шампионат се наставља Великом наградом Италије у Монци наредног викенда.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!