• Почетна
  • СПОРТ
  • Човић: Тачно је да сам ишао код Анђуса, нисам га пресретао, нити ударио први
Прочитај ми чланак

Човић: Тачно је да сам ишао код Анђуса, нисам га пресретао, нити ударио први

0

nebojsa-covic 

„Ако господин Анђус ради своје емисије у функицији неке борбе за власт и функције у клубовима, мене мора да поштеди. Он стално прича да нешто зна. Па, нека каже све то што има“, рекао је први човек Црвене звезде

Поводом свих догађаја који су ескалирали у ноћи између уторка и среде на релацији Небојша Човић – Дејан Анђус, први човек Кошаркашког клуба Црвена звезда организовао је конференцију на којој је припадницима медија изнео свој став.

„Одмах да нагласим, ова конференција није организована у циљу сензационалистичких ствари, јер ја знам колико вас све то интересује. Мој разлог ове конференције је да објасним позицију у којој сам се нашао. Оно што се десило јуче нема никакву везу са Звездом. Мада, Анђус је више пута током емисије у уста стављао Звезду и помињао њено име“, почео је Човић, а потом наставио:

„Ти напади, чији смо били сведоци, кренули су оног тренутка када сам ја био гост у његовој емисији. Тада сам му скренуо пажњу да не сме да рекетира тренера ФК Црвена звезда. До тог тренутка ја сам био и најбољи и највештији и најспособнији, а онда се све променило. Онда је почела медијска хајка и лавина напада против мене и моје породице. Моје није да објашњавам шта се десило јуче, то ће људи који су задужени за такве ствари да процене. Оно што морам да кажем је да немам никакав анимозитет ни према њему, ни према било коме. Јер свој посао сам увек радио максимално коректно. Једноставно не дозвољавам да будем критикован, односно моја породица. Ако се добро сећам, пре три дана сам дао кратко саопштење на ту тему. Ако мислите да треба да буде другачије, не требају медији да праве медијску хајку, чиме угрожавају безбедност моје породице“.

У истом даху Човић је наставио своје излагање:

„Синоћна двочасовна емисија искоришћена је од стране Анђуса и Јовановића за нападе и на мене и моју породицу. Изнета је лавина лажи. Када сам био његов гост у његовој емисији имали смо шта да кажемо један другом и све смо рекли. Нажалост, синоћ нисам био у могућности да добијем везу у емисију, јер је то немогуће. Након тога сам сматрао да треба да одем јер се знам с њим и Јовановићем, да га питам зашто се бави тим лажима и неистинама. Тачно је да сам био тамо, и да ме возио зет. Остало нећу да причам, јер ово није ни место ни време. Хоћу да нагласим да у животу да никада нисам ударио први. А недавно сам био у ситуацији да будем нападнут“.

Први човек КК Црвена звезда је потом рекао је да ће припадници полиције решити проблем, као и да ће комплетан случај ићи на суд.

„Свако има право да се брани. А они који се баве адекватним послом изнеће све детаље, ко је крив или не. Те емисије иду уживо и то прати одређени број људи. Изношење неистина угрожава моју безбедност, али и моје породице. У реду је да мене прозива, али зашто моју продоцу? Овакво новинарство угрожава безбеднос, а то није добро“.
„Моја сарадња са медијима за ове 24, 25 година је увек била коректна. Увек сам се одазивао на позиве и трудио сам се да дам свој став, објективан и субјективан. У последње време око фудбалског клуба нисам се одазивао јер сам престао да се бавим послом за који сам био задужен, а то је отприлике од октобра прошле године. Ако господин Анђус ради своје емисије у функицији неке борбе за власт и функције у клубовима, мене мора да поштеди. Он стално прича да нешто зна. Па, нека каже све то што има“.

Човић се потом осврнуо на чињенице везане за КК и ФК.
„Огромна штета се наноси Звезди када се причају неистине око пара. КК је дао детаљан преглед колико је зарадио, и ми то не кријемо. А целу причу је потврдио и премијер господин Вучић. ФК готово да није ни добијао паре од државе. Не знам да ли је иједан клуб отворио папире као што је то учинила Звезда“, пита се Човић.

( Моззартспорт )