• Почетна
  • СПОРТ
  • Човић се већ опростио од титуле: Важно је само да преживимо
Прочитај ми чланак

Човић се већ опростио од титуле: Важно је само да преживимо

0

Потпредседник фудбалског клуба Црвена звезда Небојша Човић замолио је новинаре да не форсирају причу о титули јер она „није реална“, као и да је најважније да клуб преживи.

„Молим вас немојте да нас силујете више са првим местом. Није реално да будемо први, али то не значи да се предајемо. Пробаћемо све да освојимо титулу, али морамо да смањимо очекивања, јер је најважније очекивање да преживимо“, рекао је Човић новинарима у Београду.

УО Звезде одржао је вечерас вишесатни састанак у Београду. Човић је рекао да су обезбеђене плате играчима у износу од 150.000 евра које су обећане прошле недеље.

„Али увек када поменемо да смо обезбедили неке паре, накаче нам се на врат и прете да ће нас блокирати, тако да их молим да то не раде… Договорена је организациона структура што се тиче смањења броја запослених“, рекао је Човић.

Новинари су потпредседнику Звезде рекли да је Јанковић данас казао како фудбалерима није лако јер се сваки дан буде са мислима о егзистенцији.

„Шта да им радим кад нису дошли у сретнија времена када се музло на све стране. Жао ми је, али сви морамо то да истрпимо. Ко је нестрпљив, нек нађе бољи клуб, наравно уз одређено обештећење. Мада, ако буду играли као што играју, мораћемо да доплатимо да оду“, рекао је Човић.

„Сви се поломисмо да клуб колико-толико функционише“, додао је он.

Човић је рекао да Звезда подржава предлог о изградњи националног стадиона, али да се противи идеји председника ФСС Томислава Караџића о рушењу стадиона Звезде и Партизана.

„Ми подржавамо изградњу националног стадиона, расположени смо за сарадњу, али нема рушења ни измештања Маракане. Ако се реновира, управо она може бити тај национални стадион. Наша локација је изванредна и уз пристојна средства то може да буде пристојан европски стадион“, рекао је Човић.

Човић: Браун није хтео да игра због кашњења плате

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић открио је да је Елтон Браун стављен на трансфер листу зато што није хтео да иде са екипом у Истанбул, јер му је каснила плата.

„Браун је на трансфер листи јер није хтео да иде у Истанбул зато што му је плата каснила девет дана. Он је завршио са Црвеном звездом, рекли смо да је Звезда изнад свега“, рекао је Човић новинарима у Београду после седнице УО фудбалског клуба, чији је потпредседник.

Звезда је средином фебруара објавила да је Браун на трансфер листи. Пре тога доведен је други центар, Предраг Самарџиски.

(Вести)