Прочитај ми чланак

Ћиро Блажевић тешко болестан: Збогом пријатељи, немам више шта да кажем

0

Прослављени фудбалски тренер Мирослав Ћиро Блажевић тешко је болестан и то је открио после позива словеначког Спорт клуба.

Блажевић је позван да прокоментарише предстојећи меч између Словеније и Хрватске у квалификацијама за Мундијал у Катару (седми септембар, Сплит).

FOTO: YouTube N1

„Немам више шта да кажем, не знам шта се дешава и тешко ми је да причам о томе. Нисам више интересантан“, каже Блашевић.

„Драги пријатељи, Словенци, наша љубав је безгранична. Ви волите мене и ја волим вас, али морам да вам кажем тужну ствар. Ја сам веома, веома болестан… Морам да кажем католички поздрав ‘збогом’, жао ми је, али веома сам песимистичан“, додао је 86-годишњи Ћиро, коме је опет дијагностикован рак.

До сада је већ двапут побеђивао опаку болест, али према писању Спорт клуба, више нема исту енергију и оптимизам да се бори.

Њега су након тога позвали и новинари Индекса, за које је рекао да му читава ситуација не прија, јер га сад сви зову.

„Ух, баш су ме тиме увалили у невоље. Сви ме сада зову и питају како сам. Лепо сам причао с вашим словеначким колегама, али мислио сам да ће они то задржати за себе“, рекао је Блажевић.

Када се већ ствар отргла контроли, објаснио је ситуацију нешто детаљније.

„Појавио ми се рецидив карцинома и сада је он окупирао нове регије. Проширио се на лимфне жлезде. Простата коју су ми извадили била је жариште“, испричао је Блажевић.

„Борим се и не предајем се, уверен сам да ће све бити добро“, додао је у оптимистичнијем тону чувени тренер.

Подсећамо, Ћиро је током дуге и богате каријере играо за Динамо, Сарајево, Ријеку, Сион и Хајдук, а водио је далеко више клубова и репрезентација, углавном са ових простора.