• Почетна
  • СПОРТ
  • Цигански кутак (01.03.2012): Дуел Рад и Звезде проглашен је за меч високог ризика
Прочитај ми чланак

Цигански кутак (01.03.2012): Дуел Рад и Звезде проглашен је за меч високог ризика

0

Карте за Звезду на више локација
Улазнице за дуел „грађевинара“ и црвено-белих на Врачару биће продаване на благајни „Маракане“ и у продавници Тикетлине-а.

Дуел Рада и Црвене звезде, у оквиру 17. кола Јелен Суперлиге, проглашен је за меч високог ризика.

Посао полиције олакшаће чињеница да организовани навијачи „грађевинара“ традиционално неће доћи на стадион, а из клуба апелују да сви заинтересовани стигну на Врачар раније и да спортским понашањем и коректним навијањем дају позитиван тон утакмици.

Карте ће се продавати по цени од 500 динара.

„Улазнице ће моћи да се купе у суботу на благајни стадиона ФК Црвена Звезда у времену од 11.00 до 17.00 часова, за навијаче гостију, а остали посетиоци ће моћи то да учине у продавници Тицкетлине схоп-а, у улици Гаврлиа Принципа 7 у периоду од 12.00 до 18.00 часова“, поручено је из Црнотравске.

Улазнице ће бити у продаји и на дан одигравања меча, у недељу од 10.00 часова до почетка утакмице (14.00, Арена спорт 1) на благајни стадиона Обилића.

Једна особа моћи ће да купи максимално четири улазнице и то искључиво уз идентификациони документ.

„Присуство недељном мечу, као и куповину карата, лица млађа од 16 година могу остварити искључиво ако су у пратњи пунолетних особа“ – рекао је на конференцији за новинаре Владимир Савић, портпарол бањичког суперлигаша.

Човић: Зашто се Звездин стадион не би обновио

Црвена звезда се барем до седнице Управног одбора у понедељак неће оглашавати поводом иницијативе председника ФСС, Томислава Караџића, да вечити ривали у блиској будућности деле један стадион, који би уједно био и национални.

Нисам поборник идеје да се све руши и прави ново. Звездин стадион има лепу традицију и не видим зашто се не би само реконструисао и претворио у велелепни национални стадион којим бисмо сви били поносни. Што се тиче имовинско-правних односа, клуб је власник стадиона – рекао је потпредседник црвено–белих, Небојша Човић.

ФИФА дозволила Звезди да региструје Дауду
Међународна фудбалска федерација допустиће Црвеној звезди да региструје Абиолу Дауду.

Како је „Монду“ потврђено у Љутице Богдана, руководство црвено–белих је послало неопходну документацију ФС Шведске 8. фебруара у 23.55, али тада није било никога у Савезу са седиштем у Стокхолму.

Оперативци ФС Шведске су ујутру видели документе, када је рок већ био прошао, па је случај решавала УЕФА.

Регистрација Дауде биће и званично завршена следеће недеље, после чега ће бити у конкуренцији за тим.

Игор Бутулија: Не могу да униште Звезду, не дамо на себе

Звезда ће у недељу, ипак, да угости Партизан (Шумице – 18 часова, РТС 2) у дербију. Црвено–белима је претило искључивање из такмичења због дуга према играчима, али је ситуација, бар тренутно, регулисана.

Да ли је Заједница клубова Меркур осигурање Супер лиге пристала на ваш захтев да вам се плаћање дугова пролонгира до издавања лиценце за наредну сезону, или се ради о неком другом року?

Не бих сада улазио у ту тему. Али, радило се на решавању проблема. По целе дане. Желимо само да нас оставе на миру и да схвате да не могу да униште Звезду. Не претимо, али не дамо на себе! – рекао је председник клуба Игор Бутулија.

Потом је Бутулија додао:

Тражићемо да нам се врате сви бодови, на томе ћемо инсистирати до краја. Обратили смо се свим релевантним институцијама. Као што сам већ раније рекао, ми не бежимо од дуга, али исто тако не желимо да нам неко на овај начин психолошки уништава децу, као што је то било сад вршењем притиска на овај начин, па су изгубили меч.

(Спортски журнал)